Cele mai citite
 


MS: Grup de lucru pentru analiza de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei clawback
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii urmează ca până cel târziu la 15 iunie să finalizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback.
''Am decis constituirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentaţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Justiţie, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai industriei de medicamente care are ca obiectiv realizarea unei analize de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback. Se vor face simulări care să evidenţieze cum vor influenţa aceste modificări structura bugetului'', a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, după întâlnirile avute pe această temă.
Potrivit unui comunicat al MS transmis AGERPRES, în perioada următoare, până cel târziu 15 iunie, grupul de lucru are ca termen estimat finalizarea acestei analize de impact, pe baza căreia se vor lua următoarele decizii privind modificarea taxei de clawback.
Reprezentanţii asociaţiilor producătorilor români şi internaţionali de medicamente (ARPIM) şi cei ai asociaţiei producătorilor de medicamente generice (APMGR) au fost de acord cu această variantă de lucru şi vor face parte din grupul de lucru, se mai precizează în comunicat. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Grup de lucru pentru analiza de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei clawback Un grup de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii (MS) urmează ca până cel târziu la 15 iunie să finalizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback.
Ministrul Sănătăţii, îngrijorat în privinţa producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback Ministrul Sănătăţii este îngrijorat în ceea ce priveşte reacţia producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback, care are consecinţe directe asupra accesului pacienţilor la medicamente şi asigurarea tratamentelor necesare acestora, se arată într-un comunicat al...
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.