Cele mai citite
 


Gripa H1N1: primele cazuri posibile de infectare ale porcilor americani
duminică, 18 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Primele cazuri din SUA de infectare a porcilor cu virusul gripei H1N1 ar putea să fi fost detectate în statul Minnesota (nord), a anunţat ministrul american al agriculturii, relatează AFP.

'Urmează să testăm eşantioanele venite din Minnesota pentru a stabili dacă suntem în prezenţa pandemiei de gripă H1N1', a indicat ministrul Tom Vilsack într-un comunicat. Rezultatele sunt aşteptate zilele viitoare.

'Vreau să le reamintesc oamenilor că nu pot să se contamineze mâncând carne de porc', a repetat el.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.
Gripa H1N1: peste o mie de decese într-o săptămână (OMS) Virusul gripei H1N1 a provocat moartea a 'cel puţin 7.826' de persoane pe plan mondial, ceea ce înseamnă peste o mie de decese în plus (+ 16%) într-o săptămână, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat vineri - informează AFP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Gripa H1N1: Al doilea deces în Cehia Un cetăţean ceh 'de vârstă medie', atins de virusul gripei H1N1, a murit vineri într-un spital din Ostrava (nord-est). Este al doilea deces din Cehia din cauza acestei boli, a informat sâmbătă spitalul, transmite AFP.
Gripa H1N1: omologarea unui vaccin în Canada Guvernul canadian a anunţat miercuri omologarea unui vaccin împotriva gripei H1N1, ultima etapă înaintea lansării, în câteva zile, a unei unei campanii de vaccinare în toată ţara, informează AFP.