Cele mai citite
 


Răducu Filipescu, candidat USL la şefia CJ Călăraşi: Am cinci obiective prioritare destinate cetăţenilor judeţului (interviu)
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării unui nou mandat, are cinci obiective prioritare şi acestea vizează reţeaua de apă potabilă şi canalizare, sistemul de distribuire a energiei electrice, reabilitarea drumurilor şi crearea de locuri de muncă.
De profesie inginer, Răducu George Filipescu, în vârstă de 56 de ani, este vicepreşedinte al PNL şi candidează pentru al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean Călăraşi.

AGERPRES: Ce obiective prioritare veţi pune în practică dacă veţi prelua un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean?
Răducu George Filipescu: Obiectivele prioritare pe care le am în perioada 2012-2016 sunt apă potabilă pentru fiecare cetăţean al judeţului, canalizare pentru fiecare cetăţean al judeţului, curent electric în casa fiecărui cetăţean, drum pietruit sau asfaltat pentru fiecare cetăţean şi, nu în ultimul rând, poate în primul rând, este vorba despre locurile de muncă de care oamenii noştri au nevoie.(...) Practic sunt cinci obiective foarte clare şi foarte simple în afară de multe altele pe care le putem detalia.

AGERPRES: Cum credeţi că pot fi create noi locuri de muncă în judeţ?
Răducu George Filipescu: Ca să ai locuri de muncă trebuie să dezvolţi industria, agricultura prin axele prioritare pe care noi trebuie să le avem în vedere la nivelul judeţului Călăraşi. Ţinând cont că judeţul Călăraşi este un judeţ agricol, agricultura ar trebui să aibă o pondere foarte mare în economia judeţului, dar nu trebuie să neglijăm zonele industriale pe care trebuie să le reactivăm, iar faptul că suntem aşezaţi la Borcea, că avem aceste zone extrem de frumoase ce se pot lega de pescuit, de vânătoare şi turism constituie, de asemenea, o axă prioritară.

AGERPRES: Din punct de vedere al educaţiei, ce proiecte aveţi în următorul mandat?
Răducu GeorgeFilipescu: Ne gândim să creăm şcoli speciale, adică vrem să facem o şcoală care să fie o şcoală de artă, vrem să facem o şcoală de meserii, vrem să reînfiinţăm liceele industriale care să pregătească oameni şi chiar liceele de meserii. Aşa cum este cel de la Olteniţa ar trebui să fie şi unul în Călăraşi pentru că sunt meserii ce au fost uitate şi de care de multe ori oamenii au nevoie. (...) Ne trebuie şi micii meseriaşi, să-i avem în vedere pentru a putea fi şi ei pregătiţi.

AGERPRES: Dar din punct de vedere al sistemului de sănătate?
Răducu George Filipescu: În ceea ce priveşte sănătatea, noi am început un proiect pe vremea lui Eugen Nicolăescu (fost ministru al Sănătăţii - n.r.), adică spitalul judeţean de urgenţă Călăraşi care avea prevăzute heliport şi dotare cu cele mai moderne aparate medicale. Se reiterează ideea acelei construcţii, a acelui spital judeţean de urgenţă la nivelul judeţului Călăraşi. Am cheltuit foarte mulţi bani în spitalul actual încercând să aducem la standarde europene toate secţiile. Am adus la nivel european şi Ambulatoriul de specialitate (fosta Policlinică nr. 1) şi avem în vedere şi proiectele care sunt acum în derulare. Avem un proiect de reabilitare la Săpunari, avem aproape finalizat spitalul de boli pulmonare cu mici retuşuri care mai sunt de făcut şi, bineînţeles, nu în ultimul rând, spitalul de la Olteniţa şi cel de la Lehliu Gară. Am transmis, şi o susţin în continuare, voi face absolut orice fel de efort e nevoie ca să redeschidem spitalul de la Budeşti. Închiderea acestui spital nu a însemnat altceva decât o crimă pentru 40.000 de oameni care sub nicio formă nu au posibilităţile financiare să se ducă la un spital în Bucureşti.

AGERPRES: Care ar fi proiectele culturale pe care doriţi să le mai realizaţi în judeţ?
Răducu George Filipescu: Infrastructura culturală pot spune că este bine pusă la punct în municipiul Călăraşi. Avem Casă de Cultură de 550 de locuri, cinematograf 3D şi multe alte lăcaşuri de cultură pe care le-am făcut dar vrem să mai facem în continuare. Vrem să facem şi altele. Vrem ca cinematograful de la "Orizont" să fie reabilitat şi transformat într-un cinematograf şi o sală de spectacole modernă. Vrem, de asemenea, să reabilităm fostul cinematograf "Victoria" din parc, acolo unde este biblioteca, iar biblioteca să o mutăm într-o zonă modernă şi acolo să facem o altă sală de spectacole sau cinema, tot aşa pentru cetăţeni, deşi pe infrastructura culturală sunt foarte multe lucruri pe care le avem în vedere.

AGERPRES: Ce altceva mai aveţi în plan?
Răducu George Filipescu: Mai vrem să modernizăm stadionul "Navrom". Am construit sala de sport şi mai am o idee, o idee fixă, vreau să fac un bazin olimpic de înot la Călăraşi şi pe care nu mă las până nu-l voi face. Probabil că îl voi face într-un parteneriat public-privat în următorii patru ani.

AGERPRES: Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră?
Răducu George Filipescu: Eu zic că echipa din Consiliul Judeţean care se conturează, că ţinta noastră este să obţinem totuşi peste 20 de consilieri judeţeni, va fi o echipă omogenă, va fi o echipă care are o ţintă comună, aceea de a dezvolta judeţul. AGERPRES/(A - Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Adrian Ţuţuianu, candidat USL la CJ Dâmboviţa: Sunt necesare investiţii care să creeze locuri de muncă (interviu) Candidatul USL la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, afirmă într-un interviu pentru acordat AGERPRES că trebuie puse în valoare spaţiile din cele trei parcuri industriale existente în judeţ, pentru realizarea de investiţii şi, în consecinţă, şi locuri de muncă.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVÃ Olt: Un vârstnic şi-a donat economiile pentru incubatoare la Neonatologie, iar CJ a finanţat reabilitarea secţiei Anul 2016 a fost marcat în plan social de eforturile administraţiei şi cetăţenilor deopotrivă în sensul îmbunătăţirii condiţiilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în mod special de la Secţia Neonatologie, un vârstnic donându-şi economiile pentru achiziţionarea de incubatoare în cadrul secţiei...