Cele mai citite
 


Sistem modern de distribuire a hranei pentru bolnavi la Spitalul Judeţean Sălaj
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău (SJUZ) va beneficia de un modern sistem de distribuire a hranei, bolnavii urmând a fi serviţi la pat, pe tăvi individuale, izolate termic, investiţia fiind realizată printr-un parteneriat cu companie multinaţională locală.
"Avem un acord de parteneriat cu Tenaris Silcotub prin care compania multinaţională finanţează integral un nou sistem de distribuire a hranei. În momentul servirii mesei, fiecare bolnav va primi la pat o tavă individuală, izolată termic, cu hrana adecvată regimului pe care trebuie să îl urmeze. Sistemul va include şi o linie de porţionat, maşină de dezinfectat şi spălat vesela şi cărucioare de transport a hranei. În curând va începe procedura de achiziţie publică, pentru ca sistemul să devină funcţional în cât mai scurt timp", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, instituţiei sub coordonarea căreia funcţionează Spitalul Judeţean.
Potrivit acestuia, noul sistem este unul foarte modern, întâlnit în puţine spitale din ţară şi are avantajul că asigură condiţiile de igienă impuse de standardele în domeniu, este mai operativ şi în acest fel elimină o mare parte din manopera ce cădea în sarcina personalului de îngrijire, care are astfel mai mult timp la dispoziţie pentru îngrijirea bolnavilor.
Preşedintele CJ a precizat şi patul că spitalul trece în prezent printr-un amplu sistem de modernizate, o aripă a clădirii urmând a fi redată în funcţiune în scurt timp
"Lucrările de modernizare ale corpului A al spitalului sunt aproape de finalizare. Pe lângă achiziţionarea de paturi, saltelele şi lenjerie de pat, toate noi, saloanele au fost echipate şi cu mobilier nou, respectiv noptiere, fiind astfel create toate condiţiile ca spaţiile reabilitate să poată fi utilizate chiar de astăzi. Toate facilităţile medicale funcţionează iar lucrările de modernizare sunt finalizate, astfel încât bolnavii să beneficieze de confort ridicat şi personalul medical să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii", a afirmat Tiberiu Marc.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj a precizat că modernizările au dus şi la dispariţia unor dispozitive medicale sau a tuburilor de oxigen din saloane, care ocupau mult spaţiu şi îngreunau accesul la patul bolnavilor.
Actualmente, după modernizare, rampele de utilităţi aduc la patul fiecărui bolnav oxigen, aer comprimat sau alte aparate de care este nevoie.
Saloanele au un număr de maxim cinci paturi, grupuri sanitare proprii şi un performant sistem de alarmare şi atenţionare a personalului medical în situaţii deosebite. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău Un sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, realizat în urma unei investiţii de peste 700.000 lei a unei companii locale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a a finanţatorilor
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.