Cele mai citite
 


Un număr de 96 de candidaţi au fost admişi în prima sesiune de admitere la Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila'
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape o optime din locurile scoase la concurs anul acesta de Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' au fost deja asigurate, în urma organizării primei sesiuni de admitere sâmbătă, 26 mai 2012 se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ.
Au fost admişi 96 de elevi care au optat pentru toate cele trei calificările: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie şi asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare.
'Sesiunea de primăvară a fost organizată pentru cei care au absolvit liceul în anii trecuţi şi chiar pentru absolvenţii de facultăţi care au dorit să se recalifice într-o profesie mult mai bună. Anul acesta am remarcat un nivel de pregătire mai bun decât anul trecut, şi asta se reflectă şi în punctajele obţinute la testul grilă, cele mai multe fiind peste 85 din 100 puncte', a declarat Aurelia Şova, director adjunct al Şcolii Sanitare Postliceale 'Carol Davila'.
Absorbţia ridicată pe piaţa muncii, atât în România cât şi în străinătate, în ce priveşte profesia de asistent medical este principalul motiv pentru care foarte mulţi tineri doresc să urmeze o carieră în domeniu.
În ultimii ani, cariera de asistent medical a fost una dintre cele mai căutate, conform mai multor studii şi va fi în topul joburilor până în 2020. Practic, asistenţii medicali reprezintă grupul cel mai numeros de cadre medicale din sistemul de sănătate al unei ţări.
De asemenea, studii internaţionale arată că numărul joburilor care necesită în formare studii postliceale se aşteaptă să înregistreze cea mai mare creştere în perioada 2010 - 2020, mai mult chiar decât al slujbelor care necesită studii universitare şi postuniversitare, conform ultimului raport al Bureau of Labor Statistics, publicat de www.msnbc.com.
'Candidaţii la concursul de admitere din prima sesiune au afirmat că au ales Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' pentru că este o şcoală acreditată şi pentru renumele pe care şi l-a câştigat în cei 22 de ani de existenţă. De asemenea, site-ul şcolii le-a facilitat accesul la informaţii despre activitatea şcolii şi mai ales pentru pregătirea în vederea susţinerii examenului de admitere. Îi îndemnăm pe cei care cred că au chemare şi talent pentru această profesie să vină să se înscrie şi în sesiunea de vară', a declarat prof. Nicoleta Oprea, directorul Campaniei de Admitere al şcolii.
Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' este prima şcoală particulară de profil, fondată în România de dr. Mioara Mincu.
Şcoala oferă posibilitatea elevilor de a participa la schimburile de experienţă internaţionale în cadrul Modulului European de Nursing (ENM), precum şi varietatea de activităţi extracurriculare în care sunt implicaţi elevii.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La UMF 'Carol Davila' corectarea tezelor la admitere se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor Corectarea tezelor la examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti se va face anul acesta, pentru prima dată, în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnătură.
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
Bistriţa-Năsăud: "Locomotivele" partidelor pentru alegerile parlamentare - grupaj Atragerea înapoi în ţară a celor plecaţi în străinătate, problemele fermierilor şi ale agriculturii în general, dezvoltarea infrastructurii şi turismului din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt principalele priorităţi pe care spun că le vor avea în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la...
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
UMF 'Carol Davila': Aproximativ 3.200 de candidaţi s-au înscris pentru admitere Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti anunţă că 3.168 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).