Cele mai citite
 


Aproximativ 64% dintre copiii bolnavi din mediul rural au fost trataţi în gospodărie
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 64% dintre copiii din mediul rural care au fost bolnavi în ultimele 12 luni au fost trataţi numai în gospodărie (fără nici o vizită la medic), iar 13% la medicul din comună, în timp ce doar 23% au fost la medic în oraş.
Potrivit unui studiu dat publicităţii de World Vision Romania, 3% dintre părinţii care au răspuns studiului consideră că nu pot oferi copiilor hrană suficientă.
Proporţia copiilor între 3 şi 7 ani din mediul rural care merg la grădiniţă este de 84%, iar a celor între 5 şi 7 ani este de 83%.
98% dintre copiii din mediul rural cu vârste între 8 şi 11 ani se duc la şcoală.
Potrivit studiului, aproape un sfert dintre copiii din gospodăriile investigate au nevoie de 90 şi peste 90 de minute zilnic pentru deplasarea la şcoală.
Aproximativ 13% dintre copiii din mediul rural au afirmat că muncesc timp de patru ore sau mai mult pe zi.
Lucrul în gospodăria proprie este singura opţiune pentru 85% dintre absolvenţii învăţământului obligatoriu care nu continuă studiile liceale.
Studiul mai relevă că doar 40% dintre copiii cărora li s-a aplicat un test de citire au citit corect un text simplu de 60 de cuvinte, iar 4% dintre ei nu au înţeles ce au citit.
Studiul dat publicităţii miercuri de World Vision arată că un sfert dintre copii declară că muncesc înainte şi după întoarcerea de la şcoală şi de aceea se simt obosiţi, iar 12% dintre copii afirmă că au lipsit de la şcoală pentru că a trebuit să lucreze.
Proporţia celor care declară că sunt obişnuite căsătoriile, în care cel puţin unul dinte soţi are 18 ani este de 13%, iar 4% afirmă că sunt obişnuite căsătoriile în care copiii sunt obligaţi să se căsătorească cu persoane alese de către părinţi.
Potrivit sondajului, 45% dintre familiile din mediul rural aflate în situaţie de criză reduc cheltuielile pentru rechizite, iar 44% renunţă la activităţile extraşcolare pentru copii.
În aproximativ 3% dintre gospodării se decide retragerea temporară sau definitivă a copiilor de la şcoală pentru reducerea cheltuielilor.
Studiul "Bunăstarea copilului din mediul rural 2012" a fost realizat în perioada august-septembrie 2011 în 1.460 de gospodării din opt judeţe şi a cuprins 6.450 de persoane. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu World Vision România: 13% dintre copiii din mediul rural se culcă seara flămânzi 13% dintre copiii din mediul rural se culcă seara flămânzi, în creştere cu 2% faţă de 2012, iar 23% se simt obosiţi uneori sau întotdeauna pentru că trebuie să muncească înainte sau după şcoală, relevă un studiu lansat miercuri de World Vision România.
Campanie pentru femeile însărcinate şi copiii defavorizaţi din mediul rural Campania de strângere de fonduri ''Mame bune, copii sănătoşi'' a fost lansată joi, de World Vision România, cu scopul de a susţine şi extinde programul de îmbunătăţire a stării de sănătate şi nutriţie a femeilor însărcinate şi a copiilor defavorizaţi din mediul rural
Bacău: Diferenţe sensible între alimentaţia copiilor din mediul rural şi cel urban din judeţ Copiii din localităţile rurale băcăuane sunt subnutriţi, în timp ce minorii din oraşe sunt supraponderali, relevă un studiu realizat de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău.
Studiu MS: Copiii români sunt normoponderali Copiii români sunt normoponderali, prevalenţa supraponderalităţii este uşor mai crescută la fete decât la băieţi şi semnificativ mai mare în mediul urban faţă de cel rural - sunt concluziile unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul proiectului...
Femeile din mediul rural, mai puţin predispuse la depresie (studiu) Femeile din mediul rural sunt mai puţin predispuse la depresie decât cele de la oraş, relevă un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din Michigan (SUA) publicat în revista 'JAMA Psychiatry', scrie vineri ziarul spaniol 'ABC'.
Adolescenţii americani din mediul rural se sinucid într-un număr mai mare decât cei de la oraşe Adolescenţii şi adulţii tineri americani din mediul rural se sinucid într-un număr de aproape două ori mai mare decât cei de la oraşe, susţine un studiu citat de AFP.