Cele mai citite
 


Diabeticii pot să mănânce căpşuni
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

<p>Contrar a ceea ce afirmă unii, diabeticii pot să mănânce căpşuni fără probleme. Căpşunile sunt dulci, dar nu conţin mult zahăr, spre deosebire de struguri sau banane, scrie passionsante.be.</p>

<p>Căpşunile sunt hipocalorice, cel puţin dacă sunt consumate în stare naturală. Ca majoritatea fructelor, ele sunt o sursă importantă de vitamine, minerale şi fibre.<br /> <br /> La diabetici, fructele sunt recomandate în funcţie de conţinutul de zahăr. De exemplu, o căpşună conţine mai puţin zahăr decît un măr. Astfel, 250 g de căpşuni conţin tot atâta zahăr cât o porţie de hidraţi de carbon/fruct, adică 12,5 g de hidraţi de carbon. <br /> <br /> Este recomandabil ca diabeticii să se consulte cu medicul pentru a vedea în care parte a zilei este bine să mănânce un fruct prospăt. Totul depinde de tratament şi de acţiunea insulinei. Va trebui ca unii să mănânce fructul în timpul mesei, iar alţii, ca gustare. Este indicată şi diversificarea consumului de fructe, încheie passionsante.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)</p>

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Banane împotriva mahmurelii şi depresiei Bananele au o faimă tristă în privinţa numărului de calorii, astfel încât nu sunt luate în considerare multe aspecte benefice pe care aceste fructe le au asupra sănătăţii. Pe lângă aportul lor de proteine, vitamine (C şi B6) şi minerale esenţiale (potasiu şi acid folic), bananele ajută şi la combaterea...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Hrana pentru longevitate De multe ori auzim sau citim despre persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, ne minunăm şi ne gândim cum au reuşit acei oameni să ajungă la această vârstă.
Cât înseamnă o porţie de fructe sau legume? Specialiştii au demonstrat că simplul fapt de a mânca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet şi unele tipuri de cancer. Pe lângă că sunt delicioase şi variate, fructele şi legumele conţin nutrimente care sunt importante...
Fructele, prieteni sau duşmani ai dinţilor? Se ştie că fructele sunt bune pentru sănătate în general, dar sunt ele la fel de bune pentru dinţi? Pot produce carii? Pentru menţinerea dinţilor sănătoşi este preferabil consumul de fructe uscate, proaspete sau fierte, ca în compot? - sunt întrebări la care încearcă să răspundă passionsante.be.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Gutuile Gustoase şi parfumate, cu o aromă inconfundabilă, denumite popular şi "merele de aur", gutuile nu sunt doar fructe specifice sezonului rece, ele sunt considerate un adevărat izvor de sănătate pentru organism.
Alimente racoritoare de vara. Ce mancaruri ne racoresc in zilele toride? In timpul perioadelor caniculare, mai ales daca acestea sunt prelungite, majoritatea oamenilor experimenteaza o reducere a apetitului insotita de stari de moleseala si de epuizare ce pot fi agravate de greata si ameteli. Prin urmare, o alimentatie corecta care sa ne furnizeze necesarul zilnic...