Cele mai citite
 


Iaşi: Două persoane suspectate că s-au îmbolnăvit de malarie
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva, din Iaşi, au declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost depistate două cazuri de malarie.
Conf. univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase a declarat că la unitatea medicală au ajuns două persoane care sunt suspectate că, în urma unei călătorii în Coasta de Fildeş, s-au îmbolnăvit de malarie.
'Atenţie în zonele exotice în special în Asia de Sud Est. Atenţie la malarie, holeră, febră galbenă. În 2011 au fost confirmate două cazuri de malarie iar în aceste zile sunt venite la investigaţii medicale două persoane care au fost în Coasta de Fildeş şi au suspiciune de malarie', a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
Potrivit medicului, fie că este vorba de sezonul estival sau de călătorii în zone exotice, populaţia trebuie să fie atentă la ţânţari întrucât sunt purtători de viruşi care pot duce la apariţia de boli precum meningita, encefalita sau chiar malarie.
Conform sursei citate, simptomele bolilor sunt febră, dureri de cap, vărsături. AGERPRES/(A-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Externarea unora dintre copiii diagnosticaţi cu noul virus gripal Părinţii mai multor elevi de la şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', după ce au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, au cerut conducerii spitalului să-şi externeze copiii, pentru ca aceştia să fie trataţi la domiciliu.
Iaşi: Primul caz înregistrat în acest an de meningită cu virusul West Nile La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi este internată o femeie pentru care s-a confirmat diagnosticul de meningită cu virusul West Nile.
Anchetă epidemiologică la Iaşi după ce un copil suspect de meningită a murit în ambulanţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce un copil în vârstă de 7 ani, suspect de meningită, a decedat în ambulanţa care-l transporta la spital.
Iaşi: Campanie umanitară pentru patru copii abandonaţi în sediul primăriei din Podu Iloaei Autorităţile locale şi conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi au demarat o campanie umanitară pentru patru copiii din judeţ care au fost abandonaţi chiar în sediul primăriei din oraşul Podu Iloaei.
Iaşi: Consultaţii şi testări gratuite pentru depistarea cancerului de col şi de sân Preşedintele Fundaţiei "Renaşterea", Mihaela Geoană, a prezentat luni la Iaşi programul intitulat "Unitatea Mobilă de Diagnostic - Renaşterea", care oferă investigaţii medicale gratuite pentru sân şi col uterin, în cadrul proiectului SALVA "Şansa la viaţa activă".
Iaşi: Copil de un an diagnosticat cu o formă rară de meningită Un copil de un an, din localitatea Crucea, se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, după ce a fost diagnosticat în urmă cu două zile cu o formă rară de meningită.