Cele mai citite
 


Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale
duminică, 18 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.
Târgul Internaţional de Cariere Medicale, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est, este organizat de Hearty Europe LLC, în colaborare cu Houston NPA.

Evenimentul oferă o platformă pentru schimbul de informaţii între angajatorii locali şi internaţionali, agenţiile de recrutare şi miile de doctori, studenţi la medicină şi alte cadre medicale din ţările în care Târgul se desfăşoară în România, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Ţările Baltice.

Organizatorii spun că au avut de-a face cu o concurenţă fără precedent. Aproximativ 2.000 de medicii români au venit la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', să se înscrie în cursa pentru posturile din Marea Britanie, Suedia, Germania, dar şi din Orientul Mijlociu.

Evenimentul a oferit o platformă pentru schimbul de informaţii între angajatorii locali şi internaţionali, agenţiile de recrutare şi miile de doctori, studenţi la medicină şi alte cadre medicale din ţările în care Târgul se desfăşoară în România, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Ţările Baltice.

Manifestarea reprezintă un prilej important pentru medicii cu sau fără experienţă şi de toate specializările, pentru studenţi, pentru asistente medicale, pentru toate cadrele medicale să afle exact ce oportunităţi au în a-şi dezvolta cariera, fiind singurul eveniment în cadrul căruia se pot afla informaţii complete şi compacte despre ofertele de muncă din afara ţării, informaţii despre angajatorii din străinătate şi răspunsuri despre opţiunile şi remuneraţiile pe care le pot avea dacă îşi dezvoltă cariera în străinătate.

''A 5-a ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale organizată în primăvara 2009 s-a dovedit a fi un real succes, mai ales în România, care acum pare a fi ţara cea mai dinamică din Europa, din punctul de vedere al recrutării medicale. Din ce în ce mai mulţi medici români lucrează în întreaga Europă şi beneficiază din plin de integrarea în UE. Ediţia a 6-a a oferit medicilor participanţi mai multe oportunităţi de training şi muncă în 10 ţări europene, dar şi în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat'', a declarat pentru AGERPRES dr. Grzegorz Chodkowski, directorul Târgului Internaţional de Cariere Medicale.

Potrivit acestuia, experienţa câştigată în străinătate va aduce contribuţii semnificative la sistemul de sănătate din România, iar îmbunătăţirea situaţiei financiare a doctorilor îi va determina să lucreze linistiţi şi chiar să reinvestească în dezvoltarea sistemului privat de sănătate din ţara noastră.

Directorul Târgului a spus că majoritatea celor care au venit la târg au spus că vor să plece nu neapărat pentru bani, cât mai ales pentru că societatea nu îi mai respectă pe medici, îi taxează drept hoţi, criminali. Pe de altă parte, dr. Grzegorz Chodkowski, a făcut referire la faptul că şi medicii trebuie să înveţe să se comporte cu pacienţii.

Acesta a spus că în Polonia un medic este mai bine plătit decât în România, câştigând până la 3.000 de euro, în timp ce în România un medic specialist câştigă aproximativ 450 de euro, iar un rezident - aproximativ 200 de euro.

În opinia sa, nu este uşor să laşi totul şi să pleci în altă ţară.

Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună - pentru posturi în Germania care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi. Medicii seniori, cei mai căutaţi, pot câştiga salarii care ajung şi la 10.000 şi 12.000 euro pe lună, în Marea Britanie şi Scandinavia.

Pe parcursul Târgului Internaţional de Cariere în Medicină, vizitatorii au putut afla principalele oportunităţi şi avantaje oferite de agenţiile de recrutare: posibilitatea de a face specializarea, înscriere, relocare, aranjamente de călătorie etc.

Târgul Internaţional de Cariere Medicale este organizat bianual, în martie/aprilie şi septembrie/octombrie în cele mai mari oraşe din Europa Centrală şi de Est.

''Sunt specialist din ianuarie şi nici acum nu am loc de muncă', a declarat pentru AGERPRES un medic care a aplicat la acest târg, altul a afirmat că nu doreşte să fie ''şomer în România şi bătaia de joc a societăţii''.

Dr. Popescu, specializat în chirurgie, şef de secţie, a spus că a venit să aplice pentru un post în străinătate pentru că ''mizeria umană este foarte mare''.

'Înveţi 6 ani la facultate, urmează rezidenţiatul alţi 5 ani, alţi 5 ani pentru a deveni şef de secţie, iar salariul pentru un medic primar este de 18 milioane lei vechi. Un judecător termină facultatea şi are un salariu mult mai mare. Nu este corect ca o persoană care lucrează trei zile să aibă un salariu mai mare comparativ cu unul care lucrează şapte zile', a afirmat medicul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.