Cele mai citite
 


La pacienţii cardiaci, statinele sunt bune împotriva depresiei
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul, Depresia, Afectiunile inimii, Minte sanatoasa
 

Pacienţii care suferă de o boală de inimă (cardiopatie) sunt mai puţin expuşi riscului de a face depresie dacă sunt trataţi cu statine. Statinele sunt o clasă de medicamente care duc la scăderea nivelului de colesterol, scrie passionsante.be.

Timp de şase ani, o echipă de cercetători de la Universitatea California (San Francisco) a ţinut sub observaţie un grup de circa o mie de pacienţi cu cardiopatie, trataţi sau nu cu statine. S-a dovedit că 19% din pacienţii cărora le fuseseră administrate statine au făcut depresie, proporţia urcând la 28% la pacienţii care nu beneficiaseră de acest tratament.

Explicaţia 'efectului protector' nu este foarte clară, spune unul din cercetători, şi sunt necesare şi alte studii pentru a înţelege mecanismul prin care acţionează statinele. O ipoteză este prevenirea aterosclerozei la creier, fenomenul putând contribui la apariţia depresiei.

Într-un articol publicat în 'Journal of Clinical Psychiatry', autorii consideră că, dacă se confirmă acest efect suplimentar al statinelor, s-ar putea îmbunătăţi strategia de scădere a simptomelor de depresie la pacienţii cardiaci şi riscurile cardiovasculare la pacienţii depresivi ar beneficia de o mai bună abordare.AGERPRES/ (Lelia Bretan0

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicamentele anticolesterol diminuează, se pare, şi depresiile Statinele, medicamente destinate scăderii colesterolului, au, se pare, şi alte efecte benefice. Un nou studiu publicat la 21 februarie în The Journal of Clinical Psychiatry arată că ele ar reduce şi riscul de depresie, scrie Le Figaro în ediţia de marţi.
Statine anticolesterol: beneficiile sunt mai însemnate decât efectele nedorite (studiu) Beneficiile statinelor au fost subestimate iar efectele nedorite ale acestor medicamente anticolesterol au fost exagerate, semnalează în revista The Lancet un studiu ce ar putea contribui la aplanarea polemicii care i-a determinat pe unii pacienţi să oprească tratamentul cu aceste medicamente prescrise...
Inima are de suferit când calitatea somnului nu este bună (studiu) Sindromul de apnee obstructivă în somn (SAOS) afectează calitatea vieţii, unele semne fiind evidente, altele mai puţin. Apneele afectează calitatea somnului, lucru care se traduce prin somnolenţă în timpul zilei, asociată uneori cu iritabilitate, scădere a libidoului şi simptome depresive, scrie passionsante...
Cercetători canadieni au descoperit o variantă genetică ce ar întârzia apariţia bolii Alzheimer O anumită genă ar putea întârzia cu cel puţin patru ani declanşarea bolii Alzheimer, afirmă o echipă de cercetători canadieni într-un studiu preluat de AFP.
Inimile dezvoltate în laborator dau speranţe de transplant milioanelor de cardiaci Oamenii de ştiinţă dezvoltă inimi umane în laborator, dând astfel speranţă milioanelor de pacienţi cardiaci. Cercetători americani sunt de părere că organele artificiale ar putea începe să bată peste câteva săptămâni, scrie Daily Mail de luni.
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.