Cele mai citite
 


Nicuşor Constantinescu, candidat USL la şefia CJ Constanţa: Vrem să preluăm infrastructura de irigaţii şi să o facem funcţională (interviu)
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, candidat din partea USL pentru un al treilea mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării alegerilor, proiectele sale prioritare sunt punerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii după trecerea infrastructurii respective din patrimoniul Ministerului Agriculturii şi al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare în administrarea CJ, precum şi extinderea programelor de înfiinţare a perdelelor forestiere şi a păşunilor.
Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, are 45 de ani şi a absolvit Institutul de Marină Civilă. Este preşedinte al Consiliului Judeţean din 2004.

AGERPRES: Ce nu aţi reuşit să faceţi până acum şi aţi vrea să realizaţi, dacă veţi obţine un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa?
Nicuşor Constantinescu: Nu am reuşit să preluăm sistemul de irigaţii, dar vrem să realizăm asta cu ajutorul domnului secretar de stat de la Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu, pe care l-am sprijinit şi noi să ajungă în funcţia respectivă pentru că este un fermier deosebit. (...) Sistemul de irigaţii este distrus şi el trebuie preluat pur şi simplu în acte şi refăcut, este un proiect prioritar. Vrem să investim şi să administrăm noi, Consiliul Judeţean, în parteneriate cu asociaţiile de fermieri, cu agricultorii, cu crescătorii de animale, pentru că nu poţi să stai şi să aştepţi să plouă. Apa trebuie să fie distribuită regulat pentru a avea maximul de cantitate şi calitate la recoltele obţinute.

AGERPRES: Ce alte proiecte prioritare aveţi?
Nicuşor Constantinescu: Extinderea programului de înfiinţare a perdelelor forestiere şi a păşunilor în judeţ. Cu sprijinul Consiliului Judeţean s-au înfiinţat cele mai mari suprafeţe de perdele forestiere în judeţul Constanţa, atât la ferma domnului Gheorghe Albu cât şi la cele ale altor fermieri de la Cobadin, de la Viişoara. Domnul ministru a văzut eficienţa acestor perdele şi vrem ca înfiinţarea lor să fie inclusă într-un program la nivel naţional. Şi să existe şi sprijin financiar guvernamental, nu doar o finanţare din partea Consiliului Judeţean ca până acum. Pe de altă parte, există şi programul de înfiinţare a păşunilor care trebuie realizat, păşuni ce vor fi înconjurate de perdele de protecţie.

AGERPRES: Reabilitarea drumurilor judeţene, îmbunătăţirea infrastructurii la reţeaua de apă şi canalizare sunt în atenţia dumneavoastră?
Nicuşor Constantinescu: Am făcut 800 de kilometri de drumuri pietruite pentru că CJ are cariere de piatră. Dobrogea, judeţul Constanţa stau pe piatră. Am făcut aceste drumuri fără bani de la Guvern şi sper să avem ajutor financiar pentru a asfalta aceste drumuri care acum sunt pietruite. Avem proiecte pentru aducţiuni de apă, canalizare şi alte infrastructuri care au fost blocate de guvernarea portocalie şi sper să le deblocăm în curând. Deci, vrem să continuăm tot ceea ce am început în ultimii patru ani.

AGERPRES: Proiecte în domeniul sănătăţii, învăţământului?
Nicuşor Constantinescu: Am investit în Spitalul Judeţean, am reuşit cu forţe proprii să modernizăm secţiile de ortopedie, cardiologie, chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi aştept şi din partea Guvernului Ponta, a domnului ministru Cepoi (ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi - n.r.) să ne ajute să putem continua reabilitarea altor secţii. Pentru a ridica nivelul actului medical am adus medici la Constanţa, cu familii cu tot. (...) I-am solicitat ministrului Sănătăţii să fie şi Constanţa inclusă în Programul inimii pentru că până acum am avut finanţare guvernamentală pe o cazuistică medicală foarte mică. (...)
Vom continua reabilitarea şcolilor şi vrem să redeschidem unităţile de învăţământ închise de guvernarea portocalie. În ultimii opt ani, am investit în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, dar vrem să le dotăm în continuare cu tot ceea ce este modern pentru ca procesul de învăţământ să fie calitativ. Totodată, vrem să ajutăm dascălii să fie plătiţi decent pentru că dacă nu îi stimulezi pe cei care învaţă copiii, atunci rezultatele elevilor nu vor fi pe măsura cerinţelor.

AGERPRES: Mizaţi pe obţinerea voturilor cetăţenilor?
Nicuşor Constantinescu: Nu mizez niciodată pentru că nu sunt atotştiutor. Merg în tot judeţul şi le explic oamenilor că, în prezent, este prima dată când putem să zicem că se aliniază astrele şi pentru judeţul Constanţa. Judeţul Constanţa este al doilea contribuabil la bugetul naţional şi, până acum, a fost din păcate al 37-lea la primit bani de la bugetul central. Şi acum vrem să vină mai mulţi bani înapoi în judeţul Constanţa.

AGERPRES: Dacă veţi fi în continuare preşedinte al Consiliului Judeţean dar nu veţi obţine o majoritate politică în rândul consilierilor, veţi face eventuale alianţe pentru a putea realiza proiectele dumneavoastră?
Nicuşor Constantinescu: Nu cred că va fi nevoie pentru că avem deja o alianţă, USL, care, în opinia noastră şi conform sondajelor, va avea peste 60% în Consiliul Judeţean. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Dolj: Proiectul CJ de 1,5 milioane euro pentru Clinica de cardiologie din Craiova, selectat pentru finanţare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat miercuri că proiectul cu finanţare europeană, în valoare totală de aproape 1,5 milioane de euro, prin care va fi achiziţionată aparatură pentru Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară, a fost selectat pentru...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...