Cele mai citite
 


Organele interne ar putea 'raporta' starea în care se află prin noua generaţie de senzori wireless
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organele interne ar putea "raporta", în curând, starea în care se află prin noua generaţie de senzori medicali wireless.
Potrivit unui comunicat de presă remis de compania GE Healthcare, Mike Harsh, director tehnic în cadrul GE Healthcare, relatează povestea unui doctor care nu reuşea să pună stetoscopul pe pieptul unui pacient cardiac şi să-i asculte inima din cauza multitudinii de cabluri legate la dispozitivele de monitorizare plasate pe trunchiul acestuia.
Harsh încearcă să elimine aceste fire aşa cum a fost eliminat şi cordonul receptorului de telefon.
Viziunea GE urmăreşte dezvoltarea unei noi generaţii de senzori wireless care se ataşează pe corp asemenea unui plasture. Aceştia s-ar alimenta de la o baterie minusculă integrată şi ar folosi un radio pentru a comunica cu un receptor aflat fie în buzunarul pacientului, fie în salonul de spital.
În afara spitalului, informaţia din senzori agregată local ar putea fi transmisă într-o reţea celulară şi astfel ar oferi imediat medicilor şi spitalelor o monitorizare permanentă a pacienţilor şi un flux neîntrerupt de date.
'Seamănă cu acele căşti hands-free Bluetooth, doar că acum noi transmitem semnale fiziologice în loc de voce. Tocmai de aceea este atât de interesant", a spus Harsh.
Săptămâna aceasta, Comisia Federală de Comunicaţii (FCC), care reglementează utilizarea spectrului radio în SUA, va decide eliberarea a două benzi radio pentru aceste dispozitive.
'Aţi auzit lumea vorbind despre Internetul obiectelor. Aţi auzit de dispozitivele conectate între două aparate (machine-to-machine). Ei bine, iată un exemplu de implementare a acestor concepte. Este un eveniment major şi ne aflăm acum abia la început", a declarat preşedintele FCC, Julius Genachowski.
Oamenii de ştiinţă din cadrul GE Global Research şi din unitatea Life Care a diviziei GE Healthcare au început să dezvolte senzori wireless pentru aşa-numitele Reţele medicale pentru zonele organismului (Medical Body Area Networks - MBANs) acum cinci ani.
Harsh a arătat că cele două benzi de frecvenţă MBAN propuse 'se află chiar lângă' spectrele radio folosite de tehnologia Bluetooth şi ZigBee.
'Chipset-urile de siliciu disponibile în prezent ar trebui micşorate foarte puţin', pentru a acoperi benzile MBAN, spune Harsh.
'Astfel, domeniul electronicelor de larg consum se poate extinde şi producătorii tuturor echipamentelor de siliciu ne-ar putea ajuta să accesăm acest domeniu pentru a determina o scădere reală a costurilor. Pe măsură ce costurile scad şi monitoarele medicale permanente ajung din spitale în casele pacienţilor, impactul lor ar putea fi colosal. Acest lucru ne va permite să beneficiem de o cantitate mare de date şi să producem data analitice nu doar pe baza unui ECG, ci şi pe baza respiraţiei sau pulsoximetriei', detaliază Harsh.
Software-ul analitic de la GE poate începe apoi să filtreze diversele date de la mai mulţi pacienţi şi să caute tipare.
'Cauţi anumite indicii care îţi arată dacă se poate întâmpla ceva anume, pe baza datelor primite. Despre asta este vorba, de fapt. Dacă ne gândim la costuri, acces şi calitate, constatăm că toate trei sunt influenţate în mod pozitiv', susţine Harsh. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inima majorităţii americanilor este mai 'bătrână' decât arată vârsta lor cronologică (studiu) Trei americani din patru au o inimă care, din punct de vedere medical, corespunde unei vârste mai înaintate decât vârsta lor actuală, ceea ce face să crească riscul de boli ale inimii, de accident vascular cerebral (AVC) şi de moarte prematură, potrivit unui raport publicat de Centrele americane de control...
SUA: 45 de ani de la moartea biochimistului Wendell Meredith Stanley Wendell Meredith Stanley s-a născut la 16 august 1904, la Ridgeville (Indiana), în SUA. A urmat cursuri de chimie la Colegiul Earlham din Richmond, Indiana. A studiat la Universitatea din Illinois, unde a obţinut un master în ştiinţă, în 1927 şi, apoi, un doctorat în chimie de la Universitatea din Illinois...
Calitate dezastruoasă a aerului în cele mai multe dintre oraşele planetei (OMS) Aproximativ 80 la sută dintre persoanele care locuiesc în zonele urbane sunt expuse unor niveluri de calitate a aerului care nu respectă limitele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu publicat joi, citat de agenţia France Presse.
Premieră medicală la Arad - înlocuirea unei valve aortice calcificate la inima unei bolnave de 72 de ani Specialiştii Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' Arad au realizat, recent, în premieră, înlocuirea unei valve aortice calcificate la inima unei bolnave de 72 de ani.
Accesul pacienților români la tratamente și servicii medicale de calitate este o prioritate națională cât și europeană Camera de Comerț Americană în România (AmCham România), Camera de Comerț Americană pe lângă Uniunea Europeană (AmCham EU) și Local American Working Group (LAWG), cu sprijinul Serviciului Comercial al Ambasadei SUA, au organizat marți, 09 aprilie, o dezbatere referitoare la perspectivele alinierii...
Fabrizio Giombini este noul director general al MSD România Merck & Co, cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, l-a numit pe Fabrizio Giombini în funcţia de director general al filialei sale din România, începând cu 1 februarie 2014.