Cele mai citite
 


Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil decedat
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui bebeluş de zece zile, decedat în condiţii suspecte.
Cazul a intrat în atenţia instituţiei după ce s-a constatat că mama copilului este cea care anul trecut, fiind în comă alcoolică, a adormit pe marginea unui drum alături de fiul ei de doi ani.
Pe data de 24 iunie 2011, femeia de 40 de ani, cu domiciliul în comuna Tătărăni, a fost găsită de o patrulă de poliţişti şi jandarmi în timp ce, în comă alcoolică fiind, dormea alături de fiul ei, în vârstă de doi ani, pe marginea drumului european E 581, cei doi fiind expuşi în orice moment riscului de a fi accidentaţi de maşinile care circulau pe şosea. Ulterior, femeia, cu care poliţiştii şi jandarmii nu au putut comunica, a fost transportată împreună cu copilul la Spitalul Municipal Huşi pentru acordarea de îngrijiri medicale.
"Cazul se afla sub monitorizarea primăriei din localitate încă de anul trecut, de la acel nefericit eveniment. De atunci, nu au mai existat probleme până la apariţia acestui deces al copilului de zece zile. Femeia mai are în întreţinere doi copii, de trei şi 14 ani, cel mic fiind băieţelul care a fost găsit dormind pe marginea drumului alături de mama lui aflată în comă alcoolică. Noi am demarat acum o nouă anchetă pentru a vedea dacă aceşti copii sunt neglijaţi de mama lor şi dacă se impun măsuri de protecţie specială", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
Până la definitivarea anchetei, cei doi copii vor rămâne în familia lărgită, fiind în îngrijirea bunicii şi a unei mătuşi materne. De asemenea, alţi patru copii ai femeii, cu vârsta cuprinsă între patru şi 15 ani, se află în sistemul de protecţie al copilului.
Un bebeluş în vârstă de zece zile, din comuna Tătărăni, a fost găsit mort, în condiţii suspecte, de către mama sa, în cursul dimineţii de luni, poliţiştii declanşând o anchetă în acest caz în condiţiile în care copilul nu era cunoscut cu afecţiuni medicale. Bebeluşul a fost găsit fără viaţă de către mamă în momentul în care aceasta a vrut să îl hrănească în cursul dimineţii de luni. Femeia a mers la o vecină care a anunţat situaţia la numărul de urgenţă 112. Echipajul de pe ambulanţa sosită la faţa locului a constat decesul bebeluşului. Ulterior, un raport preliminar al medicilor legişti a stabilit că trupul sugarului nu prezenta urme de violenţă. AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
DASPC Vaslui anchetează cazul unui copil care a ajuns la spital în comă alcoolică Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis miercuri o anchetă în cazul unui copil în vârstă de 2 ani şi 7 luni care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă în comă alcoolică.
Vaslui: Un bebeluş a murit în condiţii suspecte în locuinţa părinţilor Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de o lună care a murit în condiţii suspecte.
UPDATE/Vaslui: Un bebeluş a fost găsit decedat în casă Un bebeluş din localitatea vasluiană Chirceşti a fost găsit mort în casă de nişte vecini. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, părinţii nu ar fi fost acasă când copilul a decedat.
Vaslui: Anchete ale DGASPC în cazul unor adolescenţi găsiţi în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat, luni, anchete în cazul a doi adolescenţi care au ajuns zilele trecute la spital după ce au consumat băuturi alcoolice.
Vaslui: Poliţiştii anchetează cazul unui bebeluş adus la spital cu policontuzii şi o fractură Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de 9 luni din localitatea Ciocani, care a fost adus la spital cu policontuzii, echimoze şi o fractură la mână.