Cele mai citite
 


Vaslui: Prefectul s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Radu Renga a avut, miercuri, o întâlnire cu liderii principalelor sindicate din judeţul Vaslui.
'Am considerat necesar să fac cunoştinţă cu toţi liderii de sindicat din judeţul Vaslui, nu doar în vederea reconstituirii Comisiei de Dialog Social, ci şi pentru a cunoaşte problemele cu care se confuntă salariaţii judeţului, fie din mediul privat, fie bugetari. Trebuie să menţinem o relaţie permanentă cu sindicatele vasluiene şi liderii acestora, întrucât dialogul este esenţial pentru a se evita conflictele sociale', a declarat Radu Renga, prefectul judeţului.
Prezent la întâlnire, liderului FSLI Didactica, Sorin Ţiplea, a subliniat necesitatea luării unor măsuri pentru eficientizarea examenului de titularizare.
'În învăţământ avem nevoie de oameni de calitate, iar pentru aceasta selecţia cadrelor didactice trebuie să se întocmească riguros. Ar fi bine ca Ministerul Educaţiei să transmită în teritoriu un subiect unic la acest examen, iar tezele să fie corectate într-un judeţ vecin', a subliniat Sorin Ţiplea.
La rândul său, liderul Sanitas Vaslui, Daniela Clătinici, a declarat că cea mai gravă problemă cu care se confruntă sistemul sanitar vasluian o reprezintă deficitul major de cadre medicale. De asemenea, aceasta s-a arătat total nemulţumită de noul proiect al Legii Sănătăţii, care prevede, printre altele, transformarea spitalelor în fundaţii.
Preşedintele CNSLR Frăţia, Hheorghe Croitoru, a declarat că toate sindicatele pe care le reprezintă mizează pe o relaţie echilibrată cu Instituţia Prefectului. Prefectul a dat asigurări că va aduce la cunoştinţa membrilor guvernului problemele ridicate de sindicalişti. AGERPRES /(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ - 2016, un an bogat în proteste sindicale; nemulţumiri în Educaţie, Sănătate, Energie, Administraţie şi la Poştă Anul 2016 a fost unul bogat în proteste ale sindicatelor, care au ieşit în stradă nemulţumite în primul rând de salarii şi de condiţiile de lucru. Pichetările, mitingurile, marşurile şi grevele generale au vizat domenii precum Educaţie, Sănătate, Energie, Administraţie dar şi sistemul penitenciar, Poliţia...
Vaslui: Casele de asigurări şi direcţiile de sănătate desfiinţate trebuie înlocuite cu alte structuri, susţin responsabili în domeniu Desfiinţarea caselor şi direcţiilor de sănătate trebuie urmată de înlocuirea acestora cu alte structuri care să se ocupe de relaţia cu asiguraţii, susţin responsabilii în domeniu din judeţul Vaslui.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Vaslui: CEDO va judeca reducerea salariilor pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar judeţean Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va judeca măsura diminuării salariilor cu 25% pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar vasluian, după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea înregistrării plângerilor la forul judecătoresc european.
Vaslui: Câteva mii de asistaţi social nu au asigurări medicale Peste 4.000 de asistaţi social din judeţul Vaslui nu pot beneficia de servicii medicale gratuite din cauză că primăriile la care sunt încadraţi nu au depus la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui declaraţiile cu privire la persoanele asigurate.
Vaslui: Sute de cadre medicale protestează în curţile spitalelor Peste 300 de cadre medicale, medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui protestează, luni, în curtea unităţii sanitare, împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern.