Cele mai citite
 


ÎN FIECARE AN, 6 MILIOANE DE OAMENI MOR ÎN LUME DIN CAUZA TABAGISMULUI - Ziua Mondiala Fără Fumat
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

 

 

Tabagismul reprezintă cea mai mare cauză de deces din lume care poate fi prevenită. Cu toate acestea, conform Organizației Mondiale a Sănătății, tabagismul ucide în lume 6 milioane de oameni, anual, dintre care aproximativ 600.000 din ei sunt fumători pasivi. Numărul victimelor tabagismului este în creştere, astfel că Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în anul 2030, aproximativ 8 milioane de oameni vor muri din această cauză. 

Data de 31 mai marchează în fiecare an Ziua Mondială fără Tutun. Tema din acest an pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii o abordează cu ocazia acestei zile o reprezintă interferențele industriei tutunului. Industria de tutun reprezintă o ameninţare pentru sănătatea publică, de aceea, organizaţiile mondiale de sănătate încearcă să aplice o convenţie de limitare a acestora, cu scopul de a reduce prevalenţa tabagismului în lume.
 
De asemenea, tabagismul reprezintă o problemă de sănătate publică şi în România. Din acest motiv, în cadrul celui de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie, vor fi abordate mai multe teme cu privire la implicaţiile fumatului în declanşarea şi evoluţia bolilor pulmonare.
 
“Fumatul reprezintă cauza multor afecţiuni pulmonare care ar putea fi evitate dacă se alege renunţarea la această dependenţă. Din păcate, oamenii nu realizează  magnitudinea şi implicaţiile multiple pe care le are expunerea la substanţele toxice, cancerigene conţinute de ţigări. Societatea Română de Pneumologie, singura asociaţie profesională care are o secţiune de Tabacologie, organizează în fiecare an numeroase manifestări dedicate luptei împotriva tabagismului. Chiar şi Congresul Societăţii Române de Pneumologie care se desfăşoară în această perioadă este o manifestare “fără fumat”, a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, Preşedintele interimar al Societăţii Române de Pneumologie.
 
Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie şi-a deschis lucrările în data de 30 mai şi se va desfăşura până la 02 iunie, la Poiana Braşov. Hotel Piatra Mare.
 
Congresul Societăţii Române de Pneumologie este un eveniment ştiinţific de tradiţie, care reuneşte, la fiecare doi ani, toţi pneumologii români, precum şi medici din ariile cu tangenţă în patologia respiratorie. Manifestarea şi-a dobândit un real prestigiu, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, în rândul medicilor de specialitate.

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
19 din 20 de cazuri de cancer bronhopulmonar sunt fumători Tema aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Ziua Mondială Antifumat este 'Marketingul industriei de tutun pune în pericol femeile'.
Peste 70.000 de persoane, beneficiare ale Programului Stop Fumat Peste 70.000 de persoane care şi-au dorit să renunţe la tutun au beneficiat de consiliere şi tratament gratuit în cadrul programului Stop Fumat, în cei 5 ani în care acesta s-a derulat.
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Taxele pe tutun şi interdicţiile privind fumatul pot salva milioane de vieţi (studiu) Măsurile antifumat, printre care mărirea taxelor la produsele pe bază de tutun, interzicerea reclamelor la ţigări sau a fumatului în spaţiile publice, pot preveni zeci de milioane de decese premature pe întreg globul, conform unui studiu publicat luni, informează Reuters.