Cele mai citite
 


Somnul de dupa-amiaza scade riscul de deces
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Somnul, Afectiunile inimii
 

 

 Somnul de dupa -amiaza contribuie la scaderea riscurilor de deces provocat de boli cardiace , in special in cazul barbatilor tineri care lucreaza, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Grecia. 


 

La studiu, desfasurat pe perioada a sase ani, au luat parte 23.681 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 20 si 86 de ani, care nu sufereau de boli cardiace sau alte maladii cronice. 

Persoanele care trag cate un pui de somn la pranz, indiferent de frecventa sau durata, prezinta cu 34% mai putine riscuri de a deceda din cauza unei maladii cardiace fata de cei care nu fac acest lucru. 

Studiul a mai scos la iveala faptul ca o siesta la pranz de 30 de minute, de treiori pe saptamana, reduce cu 37% riscurile de deces provocat de o boala cardiaca .

  

Sursa www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Siesta funcţionează ca un medicament în cazul hipertensiunii arteriale (studiu) O mică siestă la începutul după-amiezii duce la scăderea presiunii arteriale la persoanele hipertensive şi contribuie probabil la apariţia acesteia la altele - se arată într-un studiu realizat de cercetători greci, preluat de passionsante.be.
Siesta stimulează capacităţile mintale, potrivit unui studiu american Siesta nu numai că împrospătează creierul, dar stimulează şi capacităţile mintale, au arătat duminică, 21 februarie, cercetători americani care au prezentat rezultatele unui studiu efectuat de ei.
Siesta este bună pentru sănătate, cu condiţia de a nu depăşi o oră (studiu) Siesta, ale cărei binefaceri pentru sănătate sunt periodic lăudate, ar avea legătură cu un risc sporit de diabet în cazul în care durează mai mult de o oră, potrivit unui studiu japonez primit cu rezerve de unii experţi independenţi, semnalează joi AFP.
Somnul insuficient expune corpul la îmbolnăviri prin slăbirea sistemului imunitar (studiu) Multe persoane se plâng de faptul că se îmbolnăvesc mai uşor dacă nu dorm suficient. Acest lucru a fost confirmat de un studiu realizat de o echipă de cercetători americani şi publicat recent în jurnalul ''Sleep''.
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.
Somnul insuficient slăbeşte sistemul imunitar la nivel molecular şi predispune la îmbolnăviri (studiu) Chiar şi o oră de somn în minus afectează negativ sistemul imunitar, ceea ce poate conduce la slăbirea rezistenţei organismului şi la o mai uşoară îmbolnăvire, potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, informează Huffington Post.