Cele mai citite
 


Sfaturi pentru un gratar reusit
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

 

 

 

Odata cu vremea frumoasa a aparut si tentatia gratarelor facute in aer liber. Desi nu este un proces complicat, exista cateva secrete care duc la obtinerea unui gratar delicios. 

Ce trebuie sa faceti:
 
Folositi condimente 
Mancarea la gratar poate face fata unor arome intense, prin urmare, nu va sfiiti sa folositi sare, usturoi, ardei iuti, lamaie etc.

Pregatiti gratarul
Gratarul trebuie pastrat fierbinte, curat si mereu uns cu ulei. Curatarea uleiului de pe gratar inainte de a-l folosi previne lipirea mancarii si-i va furniza acele dungi care o fac sa arate si mai apetisant. Folositi o perie cu maner pentru a curata gratarul inainte si dupa folosire. Pentru a-l unge, folositi o panza imbibata in ulei vegetal.

Folositi tehnica potrivita pentru mancarea pe care o pregatiti

Pestele 
se frige pe un gratar incins in prealabil pentru 5-10 minute si bine uns. Se intoarce folosind o spatula lata si subtire. Este ideal sa se prepare intr-un "buzunar" obtinut dintr-o frunza comestibila (vita de vie, varza etc.) sau din folie de aluminiu.

Carnea de pui
 este recomandat sa fie pusa in bait sarat (2-3 ore pieptul de pui sau bucati de pui, 6-8 ore puiul intreg), apoi trebuie clatita in apa rece si uscata. Alternativa la bait este marinata. Aceste solutii, alaturi de o temperatura potrivita, vor ajuta la mentinerea sucului in interiorul carnii, prevenind uscarea acesteia.

Lucrati cu atentie!
Avand in vedere ca va jucati cu focul, asigurati-va ca va instalati gratarul intr-un spatiu deschis. Tineti stingatorul la indemana si aveti grija sa nu se apropie copiii de sursa de caldura.
 
Stabiliti zone variabile de caldura
Cand folositi un gratar cu carbuni, adunati carbunii intr-o parte a gratarului in asa fel incat sa se rostogoleasca inspre centru. Asta va va oferi o zona de gratar foarte fierbinte (caldura directa) si o alta zona care poate fi folosita pentru o coacere mai lenta (caldura indirecta).

Ce trebuie sa nu faceti:
 
  • Nu va zgarciti cu carbunele. Un foc puternic este crucial pentru un gratar reusit.
  • Nu acoperiti gratarul cand gatiti direct pe carbuni. Cand picaturile de grasime ating carbunii incinsi, se transforma intr-un fum cu gust amar. Cand gratarul este acoperit, acest fum se infiltreaza in mancare si-i distruge aroma.
  • Nu taiati carnea pentru a verifica daca este gata. Acest lucru nu face decat sa se piarda sucul si distruge aspectul apetisant al bucatii de carne.
  • Nu stropiti gratarul cu apa intrucat aceasta determina cenusa sa se ataseze de bucatile de carne. Daca flacarile sunt prea mari si nu le puteti controla, mutati gratarul pana cand focul se atenueaza, apoi continuati frigerea carnii.

Sursa www.reteteculinare.ro

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zece sfaturi ale nutriţioniştilor pentru a mânca un grătar sănătos Salate pline de maioneză, cârnaţi şi carne cu multă grăsime şi cartofi prăjiţi îmbibaţi de ulei sunt ingrediente de nelipsit pentru orice grătar estival care se respectă. Este dificil în asemenea condiţii să poţi mânca dietetic şi, totuşi, nutriţioniştii oferă zece sfaturi pentru a pregăti un grătar...
Sa postim sanatos ! Peste doar o saptamana, adica din 14 noiembrie, crestinii ortodoxi intra in postul Craciunului. Timp de 40 de zile, adica pana in 24 decembrie, cei care decid sa posteasca pentru a-si pregati trupul si sufletul in vederea intampinarii Nasterii Domnului, vor consuma numai produse de origine vegetala...
Sfaturi pentru diabetici de Ziua mondială de luptă împotriva diabetului Vineri, 14 noiembrie, este marcată Ziua mondială de luptă împotriva diabetului, boală care nu înseamnă lipsa totală de desert. Dar diabeticii trebuie să ţină sub control variaţiile nivelului de zahăr din timpul zilei şi să îşi supravegheze greutatea pe termen lung, aşa încât regimul alimentar are o importanţă...
Sfaturi pentru un somn bun în nopţile de vară O bună hidratare şi un duş răcoritor înainte de culcare sunt câteva sfaturi pentru nopţile de vară caniculară când a dormi cu fereastra deschisă este o slabă consolare pentru cei care nu au aer condiţionat, sau pentru cei care evită să-l lase pornit. Eduard Estivill, medic la o clinică din Barcelona...
Sfaturi dietetice dupa principiile medicinei naturiste Alimentele trebuie consumate in stare proaspata si cruda cat mai mult posibil. Daca este necesara prepararea termica, sunt de preferat fierberea in aburi, fierberea in apa sau prepararea la cuptor sau pe gratar . Mentionam ca atunci cand consumul in stare cruda nu este posibil, cea mai de preferat este...
ŞTIINŢÃ: Mineralele din corpul omenesc Mineralele sunt substanţe anorganice cu structură simplă (care nu se pot fracţiona), pe care organismul şi le procură din alimentaţie. La fel ca în cazul vitaminelor, mineralele îndeplinesc funcţii esenţiale în corpul omenesc, fără să constituie surse de calorii şi fiind necesare în cantităţi mult mai...