Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Posturi de medic deblocate la Ambulanţă, rămase fără candidaţi
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a obţinut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural, de directorul acestei instituţii, Annabella Muzsi.
Directorul SAJ recunoaşte că deficitul de medici afectează activitatea instituţiei, unele cazuri medicale unde ar trebui să fie prezent şi un specialist fiind asigurate doar cu asistenţii medicali.
"Numărul cazurilor asistate de medic a fost de 865 (în primul trimestru al anului 2012 - n.r.), reprezentând 14,26% din totalul solicitărilor, cu o medie pe 24 de ore de 9,5 cazuri. Acest procent îl considerăm foarte mic, dar din păcate nu putem asigura mai mult, deoarece numărul medicilor în Serviciul Judeţean de Ambulanţă este foarte mic. Ne desfăşurăm activitatea în prezent cu patru medici în teren, care lucrează câteodată peste puterile lor. (...) Deşi în anumite cazuri nu este suficientă prezenţa unui asistent medical, cazul ar implica prezenţa unui medic, totuşi suntem nevoiţi ca din lipsă de personal medical superior să asistăm unele cazuri numai cu asistenţi medicali", a spus Muzsi.
Chiar dacă SAJ a obţinut deblocarea a două posturi de medic, pentru care nu s-a prezentat însă nimeni la concurs, directorul Annabella Muzsi a cerut Ministerului Sănătăţii să deblocheze şi alte asemenea posturi.
Potrivit datelor prezentate în şedinţa Colegiului prefectural, la staţia de ambulanţă din Bistriţa sunt angajaţi doar trei medici din totalul de nouă posturi, la cea din Năsăud doar unul din cele două posturi prinse în organigramă, iar la staţia Beclean nu este ocupat niciunul din cele două posturi de medic.
Deficit de personal există şi la capitolul asistenţi medicali şi ambulanţieri, însă directorul SAJ Bistriţa-Năsăud spune că în această privinţă nu îşi face probleme, deoarece există deja oameni care pot ocupa aceste posturi şi care în momentul de faţă sunt angajaţi doar pe perioadă determinată.
"Eu nu îmi fac probleme cu privire la neocuparea posturilor, deoarece în momentul de faţă am multe persoane care au venit pe post vacant temporar, vacantat prin maternitate, şi personalul respectiv lucrează de doi ani la noi în unitate, încet-încet se va termina perioada de angajare. Acel personal a fost pregătit, ştim cum lucrează, avem încredere în ei şi fac demersurile pentru a-i păstra în sistem, pentru că am investit în ei", a mai spus Muzsi.
Structura de personal a SAJ Bistriţa-Năsăud conţine 242 de posturi, din care 97 sunt încă neocupate. AGERPRES/(A-Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţa lucrează cu un deficit de zece medici Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud are doar patru medici, însă numărul acestora ar trebui să fie de 14, motiv pentru care este nevoie de o deblocare a posturilor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul acestei instituţii, Annabella Muzsi.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţa se confruntă cu o lipsă acută de personal Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud se confruntă cu o lipsă acută de personal, cauzată atât de plecările angajaţilor cât şi de blocarea posturilor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Annabella Muzsi.
Bistriţa-Năsăud: Serviciul de Ambulanţă Judeţean sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud va marca, sâmbătă, împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare printr-un program dedicat atât actualilor şi foştilor angajaţi, cât şi publicului larg, la sediul unităţii urmând să fie organizată o zi a porţilor deschise, potrivit unei informări remise...