Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Trei bistriţeni au primit bani de la stat pentru tratamente medicale în străinătate
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei bistriţeni au primit finanţare de la stat în acest an pentru efectuarea unor tratamente medicale la clinici din străinătate, în valoare de peste 250.000 de euro, însă unul dintre aceştia a murit înainte să mai beneficieze de întregul ajutor.
Potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural, de şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, în primul trimestru al acestui an au beneficiat de finanţare pentru tratament în străinătate un pacient care a efectuat un transplant medular în Israel, valoarea tratamentului fiind de 140.000 de euro, şi un altul pentru transplant pulmonar în Austria, în valoare de 120.000 de euro, pentru care procedura este în curs de derulare.
De asemenea, un al treilea bistriţean a primit 12.000 de euro de la stat pentru a căuta un donator compatibil în vederea unui transplant medular în Israel, însă, din păcate, acesta a decedat înainte de a se deplasa pentru transplant.
Şeful DSP Bistriţa-Năsăud spune că au mai existat şi alte cereri pentru astfel de tratamente în străinătate, însă unele dintre ele au fost respinse, iar în alte cazuri solicitanţii au renunţat. AGERPRES/(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: "Locomotivele" partidelor pentru alegerile parlamentare - grupaj Atragerea înapoi în ţară a celor plecaţi în străinătate, problemele fermierilor şi ale agriculturii în general, dezvoltarea infrastructurii şi turismului din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt principalele priorităţi pe care spun că le vor avea în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la...
Bistriţa-Năsăud: Al doilea deces din cauza pneumoniei, în această iarnă Un bărbat de 64 ani, diagnosticat cu pneumonie, a murit săptămâna trecută, fiind al doilea caz de acest gen înregistrat în judeţul Bistriţa-Năsăud în această iarnă.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Lipsa vaccinurilor poate pune probleme de şcolarizare în cazul a peste 2.300 elevi, avertizează DSP Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a făcut miercuri un apel către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, să informeze şcolile că există probleme în aprovizionarea cu anumite tipuri de vaccinuri obligatorii, motiv pentru care o...