Cele mai citite
 


Braşov:Centru de Diagnostic şi Tratament Oncologic
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai modern Centru de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Europa de Est a fost inaugurat, joi, la Braşov.
Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic, situat pe strada Carierei nr. 65 A, este prima investiţie privată "centru integrat" de chirurgie, chimioterapie şi radioterapie în domeniul oncologic, într-o clădire nou construită.
Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic are cinci niveluri, o suprafaţă construită de 8.000 de mp, 37 de saloane şi 10 paturi pentru spitalizare de zi şi 84 de paturi pentru spitalizare continuă, în regim hotelier de două şi trei stele, cu saloane de două şi trei paturi. Toată aparatura medicală este de ultimă oră, produsă de firma americană General Electric în anul 2012, şi a costat 16 milioane de euro. Firma americană a considerat Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov drept Centrul de referinţă în Europa de Est, ceea ce înseamnă că aici se pot face şcolarizări, poate fi vizitat de specialişti şi cadre medicale.
Spitalul dispune şi de un laborator performant care poate face 2.000 de analize pe zi, în toate domeniile, farmacie de spital dotată cu un laborator de preparare a citostaticelor de bună practică. De asemenea, este dotat şi cu un salon cu patru paturi pentru cazuri sociale, iar în perspectivă numărul paturilor pentru cazuri sociale se va dubla. Clădirea va dispune şi de sală de conferinţe, bibliotecă, cafeterie cu sală de mese pentru personal, cafeterie pentru public.
Pacienţii pot fi localizaţi în timp real în spital, în caz de situaţii de urgenţă, prin intermediul unui telefon montat la mâna fiecărui pacient. Unitatea medicală are 100 de angajaţi, medici, asistente, personal administrativ, numărul acestora va creşte cu încă 70 de persoane în următoarea perioadă.
"Este un spital public cu acţionariat privat care se conformează legislaţiei din domeniul sănătăţii. Investiţia totală se ridică la suma de 25 de milioane de euro, din care 16 milioane aparatura medicală. Toate persoanele care au asigurare medicală pot beneficia de serviciile Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic. Preţurile care vor fi practicate sunt sub nivelul celor aflate în vigoare în prezent la celelalte spitale private din Braşov, a declarat Gheorghe Duţu, preşedintele Consiliului de Administraţie a Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic.AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Braşov: Campanie de diagnosticare pentru cancerul de sân Asociaţia Bolnavilor de Cancer (ABC) şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov (CDTO) au demarat miercuri o amplă campanie de diagnosticare pentru cancerul de sân "Mergi la Control! Acesta nu trebuie să fie un privilegiu".
Braşov: Inaugurarea primului spital privat din Braşov Spitalul 'Sf. Constantin', prima unitate spitalicească privată din Braşov, a fost inaugurat joi şi va funcţiona efectiv din luna aprilie.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Braşov: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea spitalului din Săcele Ministerul Sănătăţii a aprobat, în 31 ianuarie a.c, structura de organizare pentru redeschiderea Spitalului din municipiul Săcele, închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, urmând să primească şi clasificarea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean...
Bihor: Centrul Integrat pentru Tratament Oncologic de la Oradea, amenajat în totalitate Centrul Integrat pentru Tratament Oncologic din Oradea dispune, de joi, de o capacitate de 90 de paturi, fiind amenajate şi ultimele două etaje, trei şi patru, printr-o investiţie proprie a Spitalului Municipal de aproape trei milioane de lei.