Cele mai citite
 


Cine a fost gras, rămâne tot gras în ochii apropiaţilor
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cine a fost gras, rămâne tot gras în ochii prietenilor şi apropiaţilor, spun cercetători din Manchester, Hawai şi Melbourne, care au descoperit că, atunci când o femeie slăbeşte, familia şi colegii continuă să o considere supraponderală, leneşă şi mâncăcioasă.
Experimentul, desfăşurat pe 273 de voluntari, a arătat că o femeie care a fost mereu slabă este considerată mai atrăgătoare decât cea care a fost înainte grasă, potrivit 7sur7.be. Cercetătorii subliniază şi ideile preconcepute negative faţă de persoanele care au fost odată supraponderale.

'Stigmatizarea legată de obezitate este atât de puternică şi persistentă, încât poate dura mai mult decât obezitatea însăşi', arată doctorul Janet Latner.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.
Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu) Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.
Obezitatea se transmite prin spermă (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători danezi arată că o creştere în greutate poate afecta ADN-ul prezent în spermă, iar schimbările genetice se pot transmite copilului, scrie metronews.fr.
Cu cât dormim mai puţin, cu atât ne îngrăşăm mai mult (studiu) Lipsa somnului nu este o realitate prea plăcută şi o echipă de cercetători a descoperit o legătură între oboseală şi obezitate. Experţii au studiat comportamentul a 17 voluntari, bărbaţi şi femei cu o sănătate solidă, timp de opt nopţi, relatează 7sur7.be.
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.