Cele mai citite
 


Constanţa: Parcare supraetajată, investiţie cu fonduri europene de 4 milioane de euro
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parcare supraetajată cu o capacitate de 300 de locuri, construită lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu fonduri europene în valoare de circa 4 milioane de euro, a fost inaugurată joi de reprezentanţii administraţiei locale.
Parcarea are o suprafaţă totală de peste 9.500 de metri pătraţi, parter, trei niveluri şi o terasă, dispune de lifturi şi grupuri sanitare şi, potrivit primarului Constanţei, Radu Mazăre, accesul în parcare este gratuit.
''Sunt 270 de locuri în această parcare şi încă 30 amenajate pe lângă ea, iar pe latura din faţă este o bandă pentru taximetrişti ca aceştia să nu mai incomodeze traficul. (...) Lucrul care este cel mai important, se poate parca gratis în ea, cel puţin o perioadă bună de timp. Nivelul de sus este pentru cetăţenii din zonele riverane, pentru nivelul de dedesupt o să discutăm cu directoratul spitalului ca să fie pentru cei care lucrează în spital, iar restul, pentru pacienţii şi cei care vin în vizită la spital'', a declarat Mazăre la inaugurarea parcării.
Prefectul judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, a menţionat că realizarea respectivei investiţii reprezintă un pas important către o arhitectură urbanistică a oraşului ''cu adevărat europeană'', în condiţiile în care Constanţa este un oraş turistic şi portuar cu un trafic auto intens.
La tăierea panglicii inaugurale a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, acesta afirmând că existenţa celor 300 de noi locuri de parcare va duce la deblocarea accesului ambulanţelor către Unitatea de Primire Urgenţe, asta însemnând ''salvarea vieţilor celor care ajung în stare foarte gravă la spital''.
Conform primarului Radu Mazăre, o a doua parcare supraetajată, parter plus şapte niveluri, va fi construită în curând şi în staţiunea Mamaia, municipalitatea căutând în continuare soluţii pentru identificarea de terenuri pentru a se mai face astfel de investiţii în zonele aglomerate din oraş.
''Trei sferturi din oraş a fost construit pe proprietăţi revendicate, de exemplu cartierul Poarta 6 e revendicat tot. Deci trebuie să găsim nişte soluţii cu terenurile'', a afirmat Mazăre.
Acesta a mai spus că la Bucureşti cetăţenii plătesc mult pentru locul de parcare, ceea ce nu se întâmplă la Constanţa, iar în Occident ''parcarea te costă pe lună aproape cât câteva plinuri de benzină la maşină''.
Radu Mazăre a declarat că are un singur regret, acela că nu a putut să realizeze şi alte proiecte europene pe care le-a iniţiat administraţia locală.
''Am un singur regret, că n-am reuşit şi nu ne-au fost semnate în timp şi celelalte proiecte europene, dar acum, odată cu schimbarea guvernului şi a Elenei Udrea, suntem pe drumul cel bun, suntem în proceduri de licitaţie aproape cu toate proiectele. Asta înseamnă că vom da drumul la licitaţii în vară-toamnă şi la anul pe vremea asta vom mai avea o serie mai amplă de proiecte europene pe care să le inaugurăm şi ai căror bani să vină în Constanţa, lucrări pe care nu ni le-am fi permis să le facem din bugetul primăriei'', a afirmat primarul Constanţei. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţii de aproximativ opt milioane de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Finalizarea lucrărilor de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (upu) şi reabilitarea secţiilor Pediatrie şi Neonatologie sunt cele mai importante investiţii ce se vor derula în acest an la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, potrivit managerului unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Gorj: Investiţii derulate de SJU Târgu-Jiu în vederea obţinerii acreditării Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va demara, pe parcursul anului, mai multe lucrări de investiţii necesare acreditării unităţii, fiind necesară totodată şi o îmbunătăţire a circuitelor funcţionale ale instituţiei, a declarat, vineri, managerul Tiberiu Tătaru.