Cele mai citite
 


Cseke Attila, candidatul UDMR la Primăria Oradea, a încheiat un "maraton" electoral de 24 de ore, cu 22 de activităţi
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul UDMR la Primăria Oradea, senatorul Cseke Attila, a încheiat joi dimineaţă un maraton electoral de 24 de ore în Oradea, cu 22 de activităţi programate, în domenii foarte diverse, în urma cărora s-a ales cu multe învăţăminte şi lucruri importante pentru un candidat.
'Am aflat date, informaţii şi învăţăminte destul de importante, în domenii în care nici nu aş fi crezut că poţi să înveţi atât de multe.(...) Singurul lucru pe care l-am promis oamenilor cu care m-am întâlnit a fost faptul că voi avea o bună comunicare cu dânşii', a spus Cseke, în conferinţă de presă.
Cseke Attila a făcut o scurtă trecere în revistă a celor 22 de puncte din programul 'maratonului' de 24 de ore în care a fost implicat, alături de staff-ul său de campanie. Chiar dacă şirul activităţilor a început prost cu o poartă închisă în nas fostului ministru al Sănătăţii, la centrul oncologic, aflat în construcţie, Cseke a declarat că prin acest maraton a constatat mai multe lucruri de interes.
În primul rând, că municipiul are nevoie de mai multe piste de biciclete, în special către Zona Metropolitană Oradea, că populaţia din cartierul Ioşia, şi nu numai, suferă din cauza costurilor ridicate ale încălzirii, că primăria nu are în subordine niciun cămin de bătrâni, segment de populaţie pentru care ar dori să aplice un program social numit 'Adoptă un bunic, adoptă un nepot'.
Vizita în două redacţii locale, una în limba română şi una în limba maghiară, i-a ilustrat un model de colaborare care trebuie transpus în conducerea comunităţii.
Dezbaterea electorală televizată din timpul serii, alături de alţi doi contracandidaţi, a decurs în mod civilizat, nefiind o confruntare. Puţine afişe electorale ale campaniei sale au fost rupte, dar împreună cu echipa a participat la lipirea unora noi, prilej de a-şi aminti de primii ani de activitate politică.
Pe la miezul nopţii, candidatul UDMR a vizitat Unitatea de Primire Urgenţe, pe care a găsit-o 'supraaglomerată'. Pentru acele cazuri care se dovedesc mai puţin grave, chiar minore, Cseke Attila şi-a reiterat ideea de a înfiinţa, pe lângă spital, un centru de permanenţă, deservită de medici de familie care vor lucra în regim de gardă. Fostul ministru al Sănătăţii a amintit că peste tot unde există deja astfel de centre ele şi-au dovedit, în foarte scurt timp, eficienţa.
O călătorie nocturnă cu taxiul prin oraş i-a întărit convingerea că cea mai mare problemă de infrastructură a Oradiei este sensul giratoriu din centrul municipiului, o investiţie de şase milioane de euro. El a propus, pentru decongestionarea giraţiei, amenajarea unei pasaj suprateran pentru calea principală, cu linii de tramvai, şi două pasaje subterane pentru cele care o intersectează, precum şi un pasaj subteran pentru pietoni.
Serviciul de Ambulanţă are ca problemă majoră lipsa unui sediu, deşi pentru acesta ministerul a alocat suma necesară, dar banii au fost returnaţi, fiindcă nu s-au cheltuit la timp.
În Gara Oradea a găsit foarte mulţi oameni ai străzii, fără adăpost şi lipsa unei săli de aşteptare amenajate, pentru clasa I şi a II-a, la o brutărie din oraş a aflat că, deşi această meserie are căutare, nu mai există şcoli profesionale care să pregătească brutari, aşa cum lipsesc muncitori calificaţi şi pentru alte meserii.
Înainte de zorii zilei, Cseke a dat o mână de ajutor la difuzarea presei şi a alergat pe cel mai înalt loc din Oradea, Dealul Ciuperca, pentru a admira răsăritul soarelui. Şi oraşul văzut de sus. Cântatul unui cocoş l-a transpus, pentru câteva momente, în lumea copilăriei.
După ce a ajutat, spre surprinderea comercianţilor, la desfacerea mărfii în cea mai mare piaţă agro-alimentară din oraş, Cseke a făcut o repriză de jogging, timp de 30 de minute, împreună cu câţiva tineri din UDMR, prin centrul municipiului, în principal pe malul Crişului Repede.
Întrebat care au fost cele mai frecvente plângeri sau nemulţumiri ale oamenilor, Cseke a declarat că acestea ţin de anumite promisiuni făcute şi neonorate.
'Eu le-am spus oamenilor că eu pot doar să le promit că vor avea comunicare cu viitorul primar, care cred că voi fi eu. Nu le-am promis nicio anumită infrastructură, nici facilităţi în plus sau minus. Am spus: cu mine veţi avea comunicare. Principala lor problemă a fost că s-au promis anumite lucruri, nu ştiu ce, nu s-au făcut şi nici nu mai au posibilitatea de comunicare pe acele teme', a răspuns Cseke. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Cseke Attila, dezamăgit de întârzirea construirii Centrului Oncologic Candidatul UDMR pentru Primăria Oradea, senatorul Cseke Attila a semnalat miercuri faptul că proiectul pentru construirea celui mai important obiectiv medical al judeţului, Centrul oncologic, trenează şi este împiedicat ''în mod intenţionat'' să nu se finalizeze la termen, deşi construcţia ar trebui...
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
Cseke Attila (UDMR) doreşte să înscrie Oradea în Reţeaua Oraşelor Sănătoase a OMS Candidatul UDMR la Primăria Oradea, Cseke Attila, a declarat, joi, în încheierea campaniei electorale, că dacă va ieşi primar, doreşte să înscrie Oradea în Reţeaua Oraşelor Sănătoase a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), urmând ca acesta să fie primul oraş din ţară înscris.
Bihor: Raed Arafat spune că nu vrea să fie implicat în politică Subsecretarul de stat Raed Arafat a dorit să facă precizări, joi, într-un comunicat remis de UDMR Bihor, în legătură cu unele afirmaţii care au apărut pe fluturaşi împrăştiaţi pe străzile din Oradea, în preajma zilei de 15 martie, tipăriţi în limba maghiară.
Deputatul Cseke Attila consideră desfiinţarea DSP şi CJAS măsuri de centralizare Deputatul Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, consideră că în sistemul sanitar trebuie mers în continuare pe descentralizare, anunţata desfiinţare a direcţiilor şi caselor judeţene de asigurări fiind, de fapt, o centralizare, care nu vine în sprijinul cetăţeanului.
Bihor: Cei mai merituoşi asistenţi medicali, premiaţi de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila Deputatul UDMR Cseke Attila a anunţat joi organizarea celei de-a patra ediţii a decernării Premiilor Dr.Mozes Karoly pentru cei mai buni asistenţi medicali din Bihor şi nu numai.