Cele mai citite
 


Dan Nica (MCSI): S-a furat mult şi sistematic în Poşta Română
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că în Poşta Română s-a 'furat mult şi sistematic', valoarea unor contracte cu posibile nereguli, analizate până la ora actuală, ajungând la peste 20 milioane euro.
'S-a furat mult şi sistematic în Poşta Română. Un exemplu este Alfa Medical Center Ploieşti, contract în care s-a constatat de către Curtea de Conturi o pagubă de 1.392.000 lei pentru faptul că Poşta a plătit servicii fără ca să existe vreun fel de prestaţie. De altfel, într-o reclamaţie înaintată conducerii Poştei, fosta firmă care presta aceste servicii le-a atras atenţia că după un an de zile niciun dosar al salariaţilor Poştei Române nu fusese transferat către noua firmă. Asta arată că acolo nu se făcea niciun fel de contract medical', a spus Nica.
Oficialul MCSI a precizat că un alt contract, în valoare de 6 milioane euro către două firme cu aceiaşi acţionari a păgubit Poşta Română.
Din datele oficiale prezentate joi reiese faptul că un contract pus sub semnul întrebării a fost şi cel acordat firmei STS, în valoare de 5 milioane de euro. Astfel, contractul cu STS a costat Poşta Română această sumă după ce compania a dorit denunţarea contractului. Înţelegerea cu STS reprezenta un contract de asociere pentru facilitatea plăţilor prin POS-uri în ghişeele deja informatizate ale Poştei.
Totodată, potrivit ministrului Dan Nica, aproape 90.000 de euro au costat 'contractele cadou', atribuite fără licitaţie firmei Mefisto Com SRL din Breaza, pentru a efectua servicii din domeniul construcţiilor în contul Poştei Române.
'Cei aproape 90.000 de euro au fost împărţiţi în sume mai mici pentru a nu intra sub incidenţa unui control public. Contractul a fost acordat către o firmă cu un punct de lucru aflat 'din întâmplare' la domiciliul unde proprietar este mama fostului director al Poştei Române (n.r. - Daniel Neagoe). Ultima plată către Mefisto s-a făcut chiar în primăvara acestui an în aprilie chiar la finalul mandatului fostului director', a subliniat ministrul Comunicaţiilor.
Dan Nica a amintit, de asemenea, de Fabrica de Timbre la care Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta verifică, la ora actuală, achiziţionarea de hârtie în valoare de peste 1 milion de euro plătită şi niciodată livrată.
Ministrul Comunicaţiilor a declarat că toate pagubele vor fi recuperate de la cei vinovaţi în Justiţie.
'Compania se va îndrepta civil împotriva celor care au adus aceste prejudicii în vederea recuperării pagubelor produse, iar organele de anchetă vor fi sesizate în cazul în care există elemente de încălcare flagrantă a legii', a dat asigurări Dan Nica. AGERPRES (A - Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 21-25 noiembrie:
Doru Bădescu: Am solicitat o verificare independentă atât de către Corpul de control al primului ministru şi Curtea de Conturi Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că pentru obţinerea unei imagini reale şi obiective asupra situaţiei preluate de la vechea conducere a solicitat o verificare independentă, atât de către Corpul de Control al primul-ministru...
Buşoi: Un control inopinat este în derulare în Bucureşti şi nouă judeţe Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că este în derulare un control inopinat al nou-înfiinţatei Direcţii Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă (DGMCA) în nouă judeţe şi Bucureşti.
Radu Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând, în prezent lucrându-se la legislaţia incidentă.
Nicolăescu: S-a constatat că managementul Spitalului judeţean de la Ploieşti este defectuos Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că în urma controlului de la Spitalul judeţean de la Ploieşti a reieşit că au fost nereguli şi disfuncţionalităţi care au apărut din cauza unui management defectuos, subliniind că Ministerul Sănătăţii nu poate impune numirea altui manager, în baza...