Cele mai citite
 


Fotbal: Abidal ar putea juca din nou după transplantul de ficat
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Eric Abidal, fundaşul francez al Barcelonei, ar putea juca din nou fotbal după transplantul de ficat la care a fost supus în luna aprilie, a declarat chirurgul care a efectuat operaţia, citat de Reuters.
Abidal, 32 de ani, a fost operat anul trecut la ficat, după ce i s-a depistat o tumoare, şi a revenit pe gazon la timp pentru a disputa finala din 2011 a Ligii Campionilor, câştigată de Barca, 3-1 contra lui Manchester United. În martie 2012, jucătorul a anunţat că are nevoie de un transplant de ficat, donatorul fiind unul dintre verii săi. Intervenţia chirurgicală a avut loc pe 10 aprilie.
Medicul care l-a operat pe francez, Juan Carlos Garcia-Valdecasas, a declarat joi la un post de televiziune că posibila recuperare a lui Abidal ca fotbalist depinde de acesta. "Răspunsul îl va da timpul", a spus medicul.
"Ficatul este un organ care se regenerează în trei luni. Între trei şi şase luni sau până într-un an de la operaţie, pacientul poate deja să ducă o viaţă normală", a explicat Garcia-Valdecasas.
Abidal "este mereu într-o dispoziţie foarte bună, are un caracter foarte pozitiv. (...) Nu s-a plâns niciodată de nimic", a adăugat medicul.
AGERPRES (Mircea Lazaroniu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Fotbal: Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat Internaţionalul francez Eric Abidal, fundaşul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, operat de o tumoare la ficat în urmă cu un an, va fi supus unui transplant de ficat în următoarele săptămâni, a anunţat joi clubul catalan.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Fotbal: Abidal nu a vorbit cu şefii Barcelonei despre viitorul său Eric Abidal, fotbalistul francez al Barcelonei, revenit în competiţie pe 6 aprilie, la aproape un an după ce a fost supus unui transplant de ficat, în urma unui cancer, a explicat joi la un post de radio catalan că ar vrea să joace în continuare la Barca, dar clubul nu i-a vorbit până acum de o prelungire...
Transplant de ficat la o pacientă cu insuficienţă hepatică acută Multe din cazurile de insuficienţă hepatică acută ar putea fi salvate prin aplicarea dializei hepatice urmată de transplant, consideră prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni.
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
Metoda "split liver" folosită pentru transplant de ficat la doi adulţi, în premieră La Institutul Clinic Fundeni - Centrul pentru Chirurgie Generală şi Transplant de Ficat, echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat, în premieră pentru România, două transplanturi de ficat utilizând tehnica "split liver" la doi adulţi.