Cele mai citite
 


Galaţi: Două cazuri de îmbolnăvire cu boala Lyme
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino a confirmat două cazuri de îmbolnăvire cu boala Lyme în judeţul Galaţi, a anunţat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, este vorba despre o femeie de 62 de ani şi o fetiţă de şapte ani, care în momentul de faţă sunt externate, pentru că au primit tratamentul medicamentos preventiv.
"Până acum, cele două cazuri fuseseră confirmate doar clinic, nu şi serologic. În total, de la începutul anului, au fost patru suspiciuni de boală Lyme. Pentru celelalte două, însă, Institutul Cantacuzino a infirmat ipoteza îmbolnăvirii", a spus Boldea.
De la începutul anului, 358 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la spital, marea majoritate dintre cazuri fiind înregistrată începând cu a doua jumătate a lunii martie. Cea mai mare incidenţă s-a înregistrat însă în luna mai, când nu mai puţin de 282 de gălăţeni au avut nevoie de îngrijiri medicale. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Trei persoane suspectate că au boala Lyme Galaţi, 7 iun /Agerpres/- Trei persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate provizoriu cu boala Lyme, probele fiind trimise şi la Institutul Cantacuzino, unde rezultatele vor confirma sau infirma acest diagnostic, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea...
Galaţi: 16 persoane muşcate de căpuşe în ultimele 24 de ore 16 persoane s-au prezentat în ultimele 24 de ore la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi, după ce au fost muşcate de căpuşe în timp ce-şi petreceau timpul liber la iarbă verde, a declarat, luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Galaţi: O femeie este suspectă de boala Lyme O femeie, de 30 ani, din Galaţi, este suspectă de boala Lyme după ce a fost înţepată de o căpuşă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 175 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul anului Numărul persoanelor din judeţul Galaţi înţepate de căpuşe de la începutul anului a ajuns la 175, după ce în ultima săptămână de raportare s-au adăugat încă 26, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe în acest an l-a depăşit pe cel din 2015 Un număr de 353 de persoane din judeţul Galaţi au fost muşcate de căpuşe de la începutul anului, cu 34 mai multe decât în tot anul 2015, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.