Cele mai citite
 


Germanilor li se va aminti despre transplantul de organe de două ori pe an
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul german a aprobat recent o nouă lege privind transplantul de organe, după dezbateri care au durat ani de zile. De acum încolo, casele de asigurări medicale îşi vor informa de două ori pe an clienţii cu vârste peste 16 ani în legătură cu această problemă, solicitându-le să completeze o declaraţie conform căreia ei ar fi dispuşi să-şi cedeze, după moarte, organele unor persoane care au nevoie de transplant, informează cotidianul rus Novîie Izvestia.
Decizia fiecărei persoane care va da ascultare îndemnului medicilor va fi înregistrată pe cartele electronice individuale de asigurare medicală şi introdusă într-o bază de date. Astfel de cartele vor putea fi obţinute pentru completare nu doar în instituţii medicale, ci chiar în cinematografe, muzee şi alte locuri publice. După ce le vor completa, persoanele devenite donatoare vor trebui să le aibă întotdeauna asupra lor, ca orice alt document de identitate.

Autorităţile fac eforturi din ce în ce mai mari şi mai insistente pentru a-i convinge pe germani să nu rămână indiferenţi la problemă. Panouri publicitare în staţiile de autobuz care te îndeamnă să 'Dăruieşti viaţă', emisiuni televizate, interviuri cu persoane salvate în urma unor operaţii de transplant - toate acestea sunt menite să pună oamenii pe gânduri şi să-i determine să se ralieze la acţiunea umanitară.

La ora actuală, în Germania stau la coadă pentru transplant de organe circa 12.000 de bolnavi şi doar trei din şapte reuşesc să beneficieze de o asemenea posibilitate. Mulţi mor înainte de a primirea organului salvator.

'Intenţionăm să nu-i 'slăbim' pe oameni, să-i întrebăm mereu în legătură cu acest lucru', a declarat liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Social Democrat German /SPD/, Frank-Walter Steinmeier, unul dintre iniţiatorii dezbaterilor pe marginea noii legi. Problema lipsei donatorilor de organe l-a vizat pe Steinmeier direct: în august 2010, politicianul german şi-a cedat un rinichi soţiei sale, care avea nevoie urgentă de transplant.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un rinichi pentru un iPhone: Atunci când organismul devină marfă /Die Presse/ Un scandal legat de transplantul de organe a 'zguduit' Germania la începutul acestui an: medici dintr-o clinică din Leipzig le puneau pacienţilor diagnostice mai grave pentru ca aceştia să avanseze pe lista de aşteptare pentru obţinerea unui rinichi de la donatori. Nu se cunoaşte ce a constituit un imbold...
Ziua Naţională a Transplantului - Istoria transplantului de organe şi ţesuturi în România Începând cu anul 2005, în România se sărbătoreşte, urmând modelul European, Ziua Naţională a Transplantului, la 30 aprilie.
Transplantul de organe creşte de două ori riscul de cancer Riscul de a dezvolta o afecţiune oncologică dintr-un număr de 32 de tipuri de cancer este de două ori mai mare în cazul persoanelor care beneficiază de un transplant de organe, conform unui studiu al experţilor americani, citat de MediaDaily.
ŞTIINŢÃ - Primul transplant renal din România Transplantul de organe este una dintre cele mai interesante părţi ale medicinei. El reprezintă înlocuirea unui organ care nu îşi mai poate îndeplini corect funcţiile (din cauza unor procese patologice sau traumatisme) sau care devine chiar periculos pentru organism, cu altul sănătos, care poate prelua...
Fiecare spital judeţean ar trebui să aibă un coordonator de transplant Activitatea de transplant de organe din România ar putea creşte semnificativ, astfel încât să se reducă discrepanţa dintre numărul pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare şi cei care ajung să facă un transplant, dacă în fiecare spital judeţean ar exista un coordonator de transplant, a fost concluzia...
Dr. Carmen Orban: Activitatea de transplant se desfăşoară în condiţiile impuse de lege Managerul Institutului Clinic Fundeni, doctor Carmen Orban, precizează într-o declaraţie de presă că activitatea de transplant de organe din institut s-a desfăşurat şi se desfăşoară, sub toate aspectele, în condiţiile impuse de legislaţia specifică în vigoare, cu avizul Comisiei de etică şi cu respectarea...