Cele mai citite
 


Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.
Managerul spitalului, dr. Călin Pop, a declarat, joi, pentru AGERPRES că investiţiile au fost programate în urmă cu mult timp, iar o parte a fondurilor pentru aparatura medicală au fost asigurate prin donaţiile Asociaţiei caritabile "Prietenii spitalului" în urma unei campanii publice.
Din cei 76.000 de euro, spitalul a achiziţionat un aparat de chirurgie laparoscopică, aparat destinat secţiei de chirurgie pediatrică, iar peste 50.000 de euro se vor investi în amenajarea spaţiului în care va funcţiona noul RMN achiziţionat.
"Aparatul de chirurgie laparoscopică ce va funcţiona în secţia de Pediatrie a fost achiziţionat în urma unei campanii publice derulate de asociaţia caritabilă "Prietenii spitalului" care a reuşit să adune din donaţii 9.000 de euro, iar spitalul a pus diferenţa de 17.000 de euro. Comanda pentru aparat a fost lansată către producător, iar în cel mai scurt timp urmează să fie instalată. Un aparat identic se mai găseşte în spitalele din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. În acest fel o să reducem numărul pacienţilor care trebuiau trataţi în aceste unităţi medicale", a spus dr.Călin Pop.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare că noul aparat chirurgical achiziţionat pentru secţia de Pediatrie permite intervenţii chirurgicale mai puţin traumatice, iar perioda de spitalizare scade semnificativ pentru pacient.
"Intervenţiile chirurgicale ale micuţilor pacienţi o să fie mai puţin traumatice, fără tăieturi cu durată de spitalizare scurtată, în condiţii mult mai lejere. Aceeaşi tehnică chirurgicală se aplică în clinicile din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca", a spus dr. Călin Pop.
Acesta a adăugat că amplasarea noului aparat RMN implică reamenajarea altor spaţii în spital cu o zonă de acces dinspre exteriorul clădirii cu pereţi izolaţi care să protejeze pacienţii, dar şi personalul medical.
"Pentru amenajarea zonei unde va funcţiona RMN-ul s-au alocat aproximativ 50.000 de euro. Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul lunii septembrie. E una dintre cele mai importante lucrări de construcţie din spital deoarece trebuie turnată o placă din beton care să suporte o greutate de cinci tone, atât cât are aparatul. O să fie un pic complicat, dar o să trecem şi peste acest moment", a spus dr. Călin Pop.
Accesul în noua secţie de radiologie va fi din exteriorul spitalului pentru o mare parte dintre pacienţi, excepţie făcând cei internaţi, aflaţi sub tratament medical.
De altfel, întreaga clădire de 11 etaje a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare se află în reparaţii capitale exterioare şi interioare, reparaţii care au fost evaluate de administraţia CJ Maramureş la peste 60 de milioane de euro. AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: SJU Baia Mare va investi peste un milion de euro în dotarea cu tehnică medicală Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare va intra începând de anul viitor într-un proces accelerat de dotare cu echipamente şi tehnologii medicale de ultimă generaţie, urmând a fi alocaţi peste un milion de euro în acest sens, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, ec. Sorina Pintea.
Maramureş: Reparaţiile Spitalului judeţean de urgenţă se încadrează în termenele contractuale, afirmă Mircea Man Baia Mare, 25 apr /Agerpres/- Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că evoluţia lucrărilor de reparaţie a spitalului se încadrează în termenele contractuale prevăzute cu executantul şi sunt de bună calitate.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Maramureş: Donaţii de peste 7.000 de euro pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului judeţean Suma de peste 7.000 de euro strânsă din donaţii la un bal caritabil organizat de Asociaţia "Prietenii Spitalului" va fi destinată dotării Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele asociaţiei...