Cele mai citite
 


Medicii britanici nemulţumiţi de reforma sistemului de pensii îşi susţin prima grevă în 40 de ani cu scrisori în presă
joi, 31 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 31 mai /Agerpres/- Medicii britanici, care au anunţat că pe data de 21 iunie vor organiza prima lor grevă după cea din anul 1975, şi-au susţinut joi acest demers prin scrisori deschise publicate în presă, criticând intenţiile guvernului de a modifica actualul sistem de pensii, transmite agenţia EFE.
Cotidianele The Daily Telegraph, Daily Mail şi The Sun au publicat astfel de scrisori, în care sindicatul Asociaţiei britanice a medicilor îşi exprimă nemulţumirea în special faţă de reforma sistemului de pensii negociat cu guvernul în anul 2008. Actualul Executiv doreşte să modifice acest sistem în sensul creşterii cunatumului contribuţiilor la fondul de pensii şi a vârstei de pensionare, care ar urma să ajungă la 68 de ani în anul 2015.

Anunţata grevă a provocat o polemică în Marea Britanie, unde se consideră că salariile şi pensiile personalului medical sunt suficient de mari, iar acest protest ar putea să pună în pericol bolnavii.

Într-una dintre scrisorile publicate, medicii se plâng că guvernul actual îi obligă să contribuie la fondul de pensii cu 14,5% din salariu, adică 'dublul contribuţiei altor funcţionari publici', ei susţinând şi că fondul de pensii are un excendent anual de 2 miliarde de lire sterline, ceea ce în opinia lor nu ar justifica măsurile preconizate, deşi situaţia economică de astăzi nu mai este aceeaşi ca în anul 1998.

Guvernul britanic susţine că şi în condiţiile noului sistem medicii vor încasa pensii mai mari de 53.000 de lire sterline (66.500 de euro) anual.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii britanici participă la prima lor grevă din ultimii aproape 40 de ani Medicii din Marea Britanie participă joi la o grevă de 24 de ore, prima lor acţiune de acest fel din ultimii aproape 40 de ani, în semn de protest faţă de reforma sistemului de pensii din sectorul public, informează EFE.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Dolj: Grevă de avertisment la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova Mai mulţi salariaţi ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, afiliaţi la Sindicatul Unimedical, s-au aflat miercuri într-o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de reducerea salariilor în 2010 de către conducerea instituţiei printr-o decizie pe care o consideră "fără acoperire...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Teleorman: Aproximativ 150 de cadre medicale de la spitalul judeţean, în grevă de avertisment Aproximativ 150 de cadre medicale au întrerupt miercuri activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Alexandria, începând cu ora 8.00, pentru două ore, potrivit managerului unităţii, Alexandru Dobre.