Cele mai citite
 


Medicii vor trebui să justifice de ce au prescris un medicament mai scump
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat joi în conferinţă de presă că medicii vor trebui să justifice de ce au prescris medicamente mai scumpe.
Prescrierea de originale este justificată de medici prin faptul că medicamentele generice nu ar fi destul de eficace, dar nici un medic nu poate dovedi că un medicament este ineficace, ci poate avea doar suspiciuni privitor la eficienţă, a arătat dr. Vasile Cepoi.
Potrivit acestuia, anul trecut au fost trimise 1.005 fişe de farmacovigilenţă către Agenţia Naţională a Medicamentului, dintre acestea numai 200 fiind întocmite de medici care raportau efecte secundare, şi nu probleme de eficienţă.
Acest mecanism al fişelor de farmacovigilenţă există, dar nu este aplicat şi se doreşte impunerea practicării lui. În aceste fişe se menţionează suspiciunile legate de un medicament, ele se trimit la Agenţia Naţională a Medicamentului, care le centralizează iar dacă pentru un anume medicament apar probleme majore, se trimite forului european, a explicat dr. Cepoi.
El a punctat şi problema reactivării comisiilor de specialitate ale instituţiei, care au şi rolul de a sesiza problemele din sistem.
În ceea ce priveşte dispariţia unor medicamente de pe piaţă, de regulă mai ieftine, responsabilul sanitar a detaliat că UNIFARM împreună cu spitalele vor trebui să facă un acord-cadru pentru măcar doi ani, pentru produsele care trebuie achiziţionate.
El a făcut referire la faptul că pentru anul acesta problema nu se poate rezolva, întrucât producătorii şi-au făcut la începutul anului planul de producţie, deci va trebui aşteptat anul viitor. AGERPRES(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Toate medicamentele evaluate de ANM vor fi introduse continuu pe lista de compensate Oradea, 28 ian /Agerpres /- Toate medicamentele evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului vor fi introduse pe lista de compensate, în mod continuu, a declarat sâmbătă, la Oradea, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.
Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze aparatură performantă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că la nivelul ministerului se lucrează la o evaluare a aparaturii performante existente în spitalele din ţară, întrucât se intenţionează achiziţionarea de aparatură specializată printr-un acord-cadru...
Vasile Cepoi: Există posibilitatea ca la un moment dat să dispară un medicament generic Există teoretic posibilitatea ca pacienţii să fie nevoiţi să cumpere medicamente mai scumpe în locul genericelor, din cauza unor eventuale retrageri de pe piaţa românească a unor producători, ca urmare a nemulţumirilor legate de taxa claw-back, a admis, luni, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.
Vasile Cepoi: Reţetele electronice nu vor fi implementate până nu va fi elaborată strategia Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că reţetele electronice nu vor fi implementate până când nu va fi elaborată o strategie care să elimine riscurile.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Voiculescu: MS va prezenta săptămâna viitoare o soluţie privind criza unor medicamente esenţiale Ministerul Sănătăţii va prezenta cel târziu la începutul săptămânii viitoare o soluţie la criza unor medicamente esenţiale din spitale, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.