Cele mai citite
 


Mircea Andrei, candidat al AAM la preşedinţia CJ Argeş: Judeţul are nevoie de investiţii în turism (interviu)
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul democrat-liberal Mircea Andrei, candidat din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel (AAM) la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că judeţul are nevoie de investiţii majore în turism, dar şi în industrie şi agricultură.
În vârstă de 48 de ani, Florin Mircea Andrei, de profesie jurist, se află din 2010 la conducerea organizaţiei PDL Argeş, în jurul căreia s-a constituit AAM.

AGERPRES: Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi care credeţi că este atuul dumneavoastră în faţa contracandidaţilor?
Mircea Andrei: În primul rând, vreau să spun că voi candida pentru argeşeni şi pentru dezvoltarea acestui judeţ. Cred sincer că pot ajuta, vreau să ajut şi pot să ajut. Argeşul este blocat de 20 de ani cu o administraţie învechită, îmbătrânită. Vorbim despre candidaţi de la USL în vârstă de 70 de ani. Vă daţi seama cum sună asta? Ei vor să decidă viitorul tinerilor, să facă planuri de viitor. Cine? Oameni la 70 de ani ne fac nouă planurile de viitor? Greu de crezut, de altfel se şi vede cu ochiul liber cum au condus Argeşul până acum, suntem printre primele trei judeţe din ţara la cotizanţi către bugetul statului şi printre ultimii la atragere de bani. Mai nou, vor să ne ia şi autostrada care iniţial trecea prin judeţul Argeş. Cât despre atuuri, eu sunt un om tânăr, care munceşte mai bine de 12 ore pe zi, sunt realizat din punct de vede material. În plus, eu am atras numai în ultimii doi ani finanţări de peste 200 de milioane de euro în Argeş, pentru şcoli, canalizări, asfaltări sau alimentări cu apă.

AGERPRES: Care ar fi, în opinia dumneavoastră, priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ?
Mircea Andrei: Bugetul lunar al Consiliului Judeţean Argeş este de 200 de miliarde de lei vechi. Cu această sumă, în 20 de ani cât au avut aceşti oameni la dispoziţie, poţi face un judeţ boboc. Argeşul nu este din păcate aşa, Argeşul nu are canalizare, nu este asfaltat, nu are alimentare cu apă şi nici chiar electricitate în toate localităţile. În aceste condiţii, cred sincer că singurul lucru pe care îl poţi face şi pe care îl poţi declara prioritar într-un astfel de judeţ, cu un asemenea buget, este să cheltuieşti banii corect. Să nu mai fie servite lucrări firmelor de casă şi să mai rărim neamurile abonate la funcţii, locuri de muncă şi contracte cu instituţiile subordonate direct Consiliului Judeţean Argeş.
Am făcut lobby pentru DN 73 şi am pornit lucrările după 50 de ani. Acest drum leagă Piteştiul de Câmpulung, de zona aceea minunată, dar şi de zona Rucăr - Bran şi de Braşov. Acest drum este o prioritate, aşa cum este o prioritate pentru mine să lupt acum cu Guvernul Ponta pentru a nu muta traseul autostrăzii Piteşti - Curtea de Argeş - Sibiu prin alte judeţe, pentru că asta pun domniile lor la cale în acest moment. Iar asta, din punct de vedere economic, ar însemna un dezastru, un regres de minimum 15-20 de ani faţă de restul ţării. Ei, cu guvernarea Năstase şi cu girul domnului Constantin Nicolescu, au mai tras înapoi judeţul odată, cu ani în urmă, când au privatizat Aro, Arpo, Arpechim, Rolast şi ce mai era de privatizat chipurile prin Argeş. Nu-i voi lăsa pe aceşti baroni să condamne Argeşul la sărăcie, nu vreau să ajungem o a doua Valea Jiului.

AGERPRES: Care consideraţi a fi investiţiile necesare în judeţ, în funcţie de potenţialul oferit de acesta?
Mircea Andrei: Nu poţi să te dezvolţi unitar dacă nu ai în vedere aceste trei componente, industrie, agricultură şi turism. Deci în toate aceste domenii ar fi nevoie de investiţii. În mod cu totul prioritar, este nevoie de investiţii majore în turism. Nu se poate să ai cel mai înalt vârf din ţară şi să nu ai o pârtie până la acest moment şi nicio staţiune schiabilă, e strigător la cer, e inacceptabil.
Pe de altă parte, sudul judeţului are teren agricol, cu sute de hectare grupate. Nu a ajutat nimeni niciodată cu nimic dezvoltarea acestei zone, ci, din contră, parcă au sabotat-o, să rămână săracă.
Voi avea grija să se muncească pentru scrierea de proiecte europene care să aducă bani în Argeş. Am făcut-o şi până acum, reuşind să atrag 200 de milioane de euro, aşa că o s-o fac cu atât mai mult din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

AGERPRES: În cazul în care veţi fi ales în această funcţie, ce vă propuneţi pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti şi creşterea calităţii actului medical, în special în mediul rural?
Mircea Andrei: Am în proiect modernizarea spitalelor, care s-au transformat într-o vacă de muls pentru băieţii deştepţi care căpuşează bugetul Consiliului Judeţean Argeş. Banii de la sănătate sunt pentru oamenii suferinzi. E trist să vezi că unii se îmbogăţesc pe durerea oamenilor, pe suferinţele lor, iar pacientul, când ajunge la spital, nu are o hrană corespunzătoare sau un pat curat, iar gândacii colcăie prin saloane. Voi moderniza toate saloanele şi voi face demersurile necesare să aduc o staţie SMURD în Argeş, care să deservească judeţul şi zona cu un elicopter şi cu toate cele necesare.

AGERPRES: Ce vă propuneţi pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ în mediul rural şi asigurarea transportului elevilor?
Mircea Andrei: Voi avea grijă ca acolo unde copiii nu au acces la şcoli şi grădiniţe să asigur transport gratuit tuturor. Există bani la buget pentru achiziţionarea de maşini. Decât să cumpăr o serie de maşini cu care să se plimbe preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş sau directorii de instituţii subordonate, mai bine iau o maşină pentru copiii dintr-o comună. Noi mai avem şi maşini personale. Ştiu că sună ca un slogan de campanie, dar sincer, cred că îmi permit măcar atâta lucru, să-mi conduc propria maşină. Nu vreau să las copiii fără transport ca să mă lăfăi eu, cum face actuala conducere, în maşini luxoase cumpărate din banii argeşenilor, în timp ce copiii noştri merg câte cinci, zece kilometri pe jos.
Voi avea grijă să colaborez foarte bine cu Inspectoratul Şcolar de Judeţean, mai ales că sunt şi cadru didactic universitar, am învăţat câteva generaţii şi nu e bucurie mai mare decât să te revezi cu foştii studenţi care au reuşit în viaţă şi mulţumită învăţăturilor date de tine.

AGERPRES: Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni, pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră?
Mircea Andrei: Nu vor exista probleme în privinţa colaborării, vom face proiecte comune. Nu vin să-mi asum merite, ci să scap un judeţ de un blestem şi de o generaţie de politicieni care se apropie de 70 de ani. Bătrânii noştri, la 70 de ani, se plimbă cu nepoţeii şi îşi tratează suferinţele, iar ei vor să ne conducă spre viitor? Mi-e greu să cred că cineva la 70 de ani ne poate trasa nouă liniile către viitor. Respect persoanele vârstnice, dar nu pot să nu remarc faptul ca unii vor să rămână în funcţii până la adânci bătrâneţi, la propriu.
Cu consilierii judeţeni voi lucra împreună, nu separat, cum s-a făcut până acum. Nu poţi să propui crearea unui centru de colectare a laptelui sau fructelor, care să dea două sute de locuri de muncă şi să aducă până la 200.000 de euro la buget, iar cineva să spună că se opune. Vom lucra corect, eficient şi, poate pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în slujba cetăţeanului. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Bistriţa-Năsăud: "Locomotivele" partidelor pentru alegerile parlamentare - grupaj Atragerea înapoi în ţară a celor plecaţi în străinătate, problemele fermierilor şi ale agriculturii în general, dezvoltarea infrastructurii şi turismului din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt principalele priorităţi pe care spun că le vor avea în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la...
Dorin Cioabă, candidat ACDR la şefia CJ Sibiu: Sunt prea puţine investiţii şi locuri de muncă în judeţ(interviu) Prinţul romilor, preşedinte al Tribunalului acestora, Dorin Cioabă, candidat din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, dar şi pentru posturile de consilier judeţean şi local, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că acesta este doar primul...
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...
Constantin Nicolescu, candidat USL la preşedinţia CJ Argeş: Vrem să repunem în funcţiune spitalele desfiinţate (interviu) Constantin Nicolescu, candidatul din partea USL pentru al treilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că doreşte să continue proiectele începute, precum şi de a realiza alte noi obiective, intenţia sa fiind şi redeschiderea spitalelor...