Cele mai citite
 


Timiş: Val de viroze în rândul copiilor
marţi, 20 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Vremea rece şi umedă care s-a instalat în judeţul Timiş a adus un val de viroze respiratorii, mai ales în rândul copiilor, numărul micuţilor care ajung la spital săptămânal fiind de circa 200, dar în weekend se atinge un adevărat record, de până la 80 de pacienţi minori, deoarece medicii de familie nu lucrează, transmite corespondentul AGERPRES.

Potrivit medicului rezident Mihaela Dincă, de la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara, cei cu viroze respitarorii sunt trimişi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş'
Majoritatea pacienţilor sunt diagnosticaţi cu laringită, care se manifestă cu dureri în gât, febră, tuse.
Părinţii sunt sfătuiţi să-i scoată pe micuţi la aer, dar să fie bine îmbrăcaţi şi să evite, pe cât posibil, aglomeraţia, iar la apariţia simptomelor de boală să se prezinte imediat la medic şi să nu le administreze antibiotice fără recomandarea doctorului.
În plus, este recomandată întărirea sistemului imunitar al copiilor prin consum sporit de fructe şi vitamine.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Medicament natural pentru infecţii respiratorii Viroza respiratorie reprezintă cea mai frecventă afecţiune a sezonului rece, în fiecare an adulţii dezvoltând până la patru episoade acute de infecţii respiratorii, iar copiii până la 8-12 astfel de episoade.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Spune-mi cum tuşeşti... tusea nu este o boală ci un simptom important Tusea are funcţia de a apăra aparatul respirator şi poate fi expresia unor patologii mai mult sau mai puţin grave. În opinia experţilor, este numai un simptom. În Italia este a treia cauză, în ordinea frecvenţei, care determină pacienţii să meargă la medicul de familie. 25 de milioane de persoane pe...
Remediu natural pentru tuse Răcelile sunt însoţite de simptome diferite, cel mai frecvent dintre acestea fiind tusea, care reprezintă un mecanism de apărare a organismului, a precizat, miercuri, într-o conferinţa de presă, dr. Mioriţa Toader, şeful Clinicii ORL din cadrul Spitalului de Copii 'Grigore Alexandrescu'.
Timiş: Cinci elevi internaţi cu gripă nouă Cinci copii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, cu gripă nouă, dintre care patru au contactat virusul A/H1N1 de la învăţătoarea de la Şcoala Generală nr. 7, sosită recent de la o conferinţă din Anglia.