Cele mai citite
 


Satu Mare: Program pentru reînfiinţarea cabinetelor stomatologice şcolare
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local Satu Mare a aprobat, joi, în ultima şedinţă a actualului mandat, un program de reînfiinţare a cabinetelor stomatologice şcolare.
Proiectul privind 'aprobarea programului de reabilitare a stomatologiei infantile şi reînfiinţare a cabinetelor şcolare' a fost votat în unanimitate.
Potrivit primarului Iuliu Ilyes, în prima fază vor fi înfiinţate şase cabinete stomatologice în şcoli, urmând ca la acestea să fie arondate şcolile învecinate pentru ca fiecare elev să beneficieze de un control stomatologic pe an.
'Medicii nu vor presta în cabinete alte servicii decât cele din program. Ideea e ca toţi copiii să treacă pe la stomatolog şi să li se facă o verificare', a declarat primarul.
Edilul ar dori ca medicii să fie angajaţi la unităţile şcolare respective, iar dacă acest lucru nu va fi posibil din cauza legislaţiei, se vor încheia contracte de prestări servicii cu medici stomatologi, pentru patru sau opt ore pe zi.
Administraţia locală va asigura dotarea minimală cu echipamente pentru efectuarea consultaţiilor.
În prezent, în municipiul Satu Mare există doar două şcoli în care sunt cabinete stomatologice, acestea fiind închiriate unor privaţi. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Bani pentru înfiinţarea unor cabinete stomatologice şcolare Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în cadrul şedinţei de luni alocarea sumei de 128.000 de lei pentru dotarea unor cabinete stomatologice şcolare, în prezent fiind un singur astfel de cabinet la 70.000 de copii.
Satu Mare: Un singur cabinet stomatologic şcolar la 70.000 de elevi În judeţul Satu Mare există un singur cabinet stomatologic şcolar de stat la peste 70.000 de elevi, problema fiind una veche de 20 de ani.
Satu Mare: Deficit de personal medical în şcoli Noul an şcolar începe cu un deficit de cel puţin 50 de cadre medicale în şcolile din judeţul Satu Mare.
Satu Mare: Magazinele de etnobotanicele, interzise în apropierea şcolilor Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în cadrul şedinţei de joi un proiect de hotărâre care prevede interzicerea magazinelor de plante etnobotanice pe o rază de doi kilometri de şcoli.
INTERVIU/Marius Vulpe (ANP):Oamenii ştiu să-şi ceară drepturile;1,6 milioane euro, amenzile aplicate de CEDO în 2016 Amenzile aplicate de CEDO României din cauza condiţiilor de detenţie s-au ridicat anul trecut la 1,6 milioane de euro, afirmă directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, într-un interviu acordat AGERPRES, subliniind că suma totală, începând din 1990, este de peste...
De Ziua Internațională a Prematurității, Dorna și Salvați Copiii anunță dotarea a încă 15 maternităţi cu echipamente de specialitate În cadrul campaniei „Grijă pentru copii”, Dorna, împreună cu organizația Salvați Copiii, au dotat, pe parcursul anului 2014, încă 15 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur.