Cele mai citite
 


Ziua Mondială fără Tutun, marcată joi în 10 oraşe din România
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia şi în acest an asupra efectelor nocive ale tutunului în rândul populaţiei, fumatul fiind una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC).
Datele statistice legate de efectele fumatului sunt mai mult decât îngrijorătoare. În anul 2012, mai mult de cinci milioane de oameni vor deceda din cauza unei afecţiuni provocate de consumul de tutun: infarct, atac cerebral, cancer, afecţiuni pulmonare etc.
Aceleaşi date sumbre arată că mai mult de 600.000 de persoane, dintre care peste 25 la sută copii, vor deceda din cauza expunerii la fumatul pasiv.
Consecinţele fumatului pasiv pe termen lung în rândul tinerilor sunt întărite de faptul că cei mai mulţi oameni tineri care fumează în mod regulat continuă să fumeze şi la maturitate.
Până în 2030, numărul total al deceselor provocate de consumul de tutun ar putea creşte la opt milioane de persoane anual.
Ziua Mondială fără Tutun, marcată în fiecare an la data de 31 mai, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, la demersurile forurilor internaţionale privind lupta împotriva răspândirii bolilor asociate consumului de tutun, precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos.
FABC a susţinut în fiecare an această iniţiativă mondială, prin acţiuni diverse, prin care atenţiona populaţia despre pericolul declanşării a mai multe forme de cancer cauzate de acest viciu.
În acest an, FABC România va distribui peste 12.000 pliante informative şi odorizante auto, cu sprijinul tinerilor voluntari, cu privire la efectele fumatului asupra declanşării a mai multe forme de cancer.
Această zi este marcată la nivelul naţional, în toate oraşele unde FABC are membri, şi anume: Bucureşti, Constanţa, Braşov, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Suceava, Bacău, Giurgiu, Craiova. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer va distribui peste 20.000 pliante informative cu privire la efectele fumatului Bucureşti, 30 mai /Agerpres / - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer va distribui sâmbătă, cu prilejul Zilei Mondiale Fără Tutun, peste 20.000 pliante informative, cu sprijinul tinerilor voluntari, cu privire la efectele fumatului asupra declanşării a mai multe forme de cancer.
31 mai - Ziua Mondială fără Tutun Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a susţinut în fiecare an iniţiativa mondială a Zilei Mondiale fără Tutun, se arată într-un comunicat de presă remis luni.
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi marchează Ziua mondială fără tutun, în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii.
Manifestări organizate cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun Mai multe manifestări au fost organizate, joi, în diferite oraşe ale ţării, pentru a marca Ziua Mondială fără Tutun.
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la 31 mai, se marchează Ziua mondială fără tutun. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi partenerii săi subliniază cu acest prilej riscurile pentru sănătate asociate consumului de tutun.