Cele mai citite
 


100 de comunicari orale în cadrul celui de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Congresul Societăţii Române de Pneumologie, care se desfăşoară în această perioadă la Poiana Braşov, Hotel Piatra Mare, a atins anul acesta un grad înalt  de complexitate şi diversitate, mai ales în rândul temelor prezentate. Acest lucru este relevat şi de numărul de comunicări orale care vor fi susţinute pe întreaga perioadă a manifestării şi care însumează cifra 100

În cea de-a doua zi a Congresului Societăţii Române de Pneumologie au fost abordate tematici diverse care au acoperit aria mai multor afecţiuni pulmonare, cum ar fi tuberculoza, sarcoidoza, BPOC-ul sau cancerul pulmonar. Tot ieri a avut loc şi un simpozion internaţional, la care au participat personalităţi marcante din lumea pneumologiei mondiale.
 
Una din subiectele abordate în cadrul sesiunilor din cea de-a doua zi a manifestării, îl reprezintă „Paliaţia în fază terminală a afecţiunilor respiratorii între avantaje şi limite” moderată de prof.as.dr. Ruxandra Ulmeanu şi prof.as.dr.Emilia Crişan.
 
„Paliaţia bolilor respiratorii reprezintă încă un subiect destul de rar abordat în România, şi în acelaşi timp, una din preocupările majore în medicina modernă respiratorie din întreaga lume”, a declarat prof.as.dr. Ruxandra Ulmeanu.
 
 Simpozionul a oferit participanţilor cele mai noi informaţii privind metodele de paliaţie în diverse afecţiuni pulmonare, precum: cancerul pulmonar, BPOC, bronşiectazii, fibroze pulmonare, terapia durerii şi altele.
O altă tematică aparte discutată a fost cea a managementului cazului de transplant pulmonar, simpozion moderat de prof.univ.dr. Gabriela Jimborean. Obiectivul sesiunii a fost acela de a familiariza medicii cu principalele etape ale intervenţiei de transplant pulmonar, precum şi cu urmărirea evoluţiei şi a complicaţiilor acesteia. În cadrul simpozionului au fost prezentate şi evoluţiile câtorva cazuri clinice.
 
Simpozionul internaţional „Noutăţi în pneumologie: de la Est la Vest” a punctat noutăţile din domeniul infecţiilor de tract respirator inferior, precum şi progresele în ceea ce priveşte reabilitarea pulmonară şi ofertele de sevraj a fumatului.
 
Alte subiecte abordate în a doua zi a Congresului Societăţii de Pnuemologie au fost: Limite şi soluţii în managementul tuberculozei, Actualităţi în sarcoidoză, Evaluarea funcţională şi reabilitarea respiratorie în chirurgia toracică.
 

Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pnumologie se desfăşoară în perioada 30 mai – 02 iunie la Poiana Braşov, Hotel Piatra Mare. 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2013 - Editia a doua În ultimii 25 de ani, pneumologia românească a continuat să se dezvolte neîncetat, astfel încât, în prezent, în cadrul Societăţii Române de Pneumologie, există 7 secţiuni (tabacologie, pneumologie pediatrică, bronhologie, fiziopatologie respiratorie, tuberculoză, somnologie, cancer bronhopulmonar), precum...
Incidenţa bolilor pulmonare este în creştere, arată Societatea Română de Pneumologie 300 de milioane de oameni suferă de astm la nivel mondial, conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de...
Incidenţa bolilor pulmonare în România Previziuni alarmante Conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la nivel mondial, 300 de milioane de oameni suferă de astm, iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani. Astfel, până în anul 2030, BPOC va ajunge a treia cauză de...
Plămânul – ţintă sau cauză - Al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie În perioada 30 mai – 02 iunie, vă invităm la cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie, care va avea loc la Poiana Braşov, Hotel Piatra Mare. Tema principala din acest an a congresului este „Plămânul - țintă sau cauză”.
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
A IV-a Conferință Managementul Bolilor Pulmonare Pneumologia la granița cu alte specialități În fiecare an, în Uniunea Europeană, 1 din 8 decese este provocat de o boală respiratorie sau pulmonară și cel puțin 6 milioane de persoane ajung să se interneze într-un spital, din cauza unei astfel de afecțiuni, arată Fundația Europeană a Plămânilor.