Cele mai citite
 


'Sărurile de baie', drogul care duce la nebunie
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dependenta si toxicologie
 

Incidentul cu bărbatul care a fost ucis sâmbătă la Miami în timp ce mânca din faţa unui om a pus în evidenţă un fenomen îngrijorător: folosirea tot mai frecventă a unui drog sintetic foarte violent, relatează 20minutes.ch.

Pe stradă, drogul este numit 'sare de baie'. Potrivit unui reprezentant al autorităţilor din Miami, Rudy Eugene, canibalul de 31 de ani, era fără îndoială sub influenţa acestui drog. La nivel legislativ, substanţele utilizate pentru producerea acestui drog, ca mefedrona, sunt ilegale. Totuşi, vândut ca 'sare de baie', produsul este 'cvasi-legal'. În spatele acestui nume destul de inofensiv se ascunde o substanţă foarte violentă. 'Pacienţii ajung la spital cu comportamente ciudate, trebuie să fie calmaţi şi spun că au luat "săruri de baie", dar medicii nu ştiu despre ce este vorba. Ştiu despre cocaină, metadonă, dar asta este ceva diferit', spune Mark Ryan, director al Louisiana Poison Centre.

Simptomele sunt creşterea temperaturii corpului (ceea ce duce uneori la nevoia de a se dezbrăca), insensibilitatea la durere, delir, halucinaţii şi lungi momente de euforie sau crize de paranoia. 'Sărurile de baie' provoacă şi o dezlănţuire de violenţă şi dezvoltarea unei forţe descrise de unii martori ca 'supraomenească'. Consumatorii care-şi procură drogul, cu 50 - 100 de dolari gramul, îl pot fuma, trage pe nas sau injecta intravenos. Ei sunt în general tineri sub 30 de ani.

Realizat de 'chimişti de stradă', drogul se vinde legal de câţiva ani în mici magazine de cartier, pe stradă sau internet, sub diverse etichete ca 'nutrienţi pentru plante', 'insecticide' sau 'săruri de baie'. Anul trecut, un val de decese şi incidente grave a pus în alertă autorităţile americane. Au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri, faţă de 300 în 2010, adică de 20 de ori mai multe. Trei din substanţele legale până atunci - mefedrona, metilona şi MDPV - au fost interzise în Statele Unite. Majoritatea statelor americane consideră de atunci 'sărurile de baie' ilegale. Dar guvernul federal, deşi a constatat şi reţinut aspectul 'de mare dependenţă' al acestui drog, nu a dat încă nicio lege în acest sens.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sărurile de baie ar putea fi interzise în SUA Îndrăgitele săruri de baie, utilizate pe scară largă ca produs cosmetic, ar avea un impact negativ asupra sănătăţii umane, la această concluzie a ajuns o echipă de experţi americani, relatează miercuri portal-women.
Droguri: pe urma 'sărurilor de baie' în România 'Sare de baie', 'bubble', 'al şaptelea cer' sunt numele a diverse tipuri de droguri energizante care fac ravagii în rândul consumatorilor. După mai multe cazuri de canibalism înregistrate în ultimele luni, autorităţile încep să se îngrijoreze în legătură cu efectele acestor droguri energizante. În România...
Dr. Lucian Vasiliu: Etnobotanicele au efecte mai grave decât cocaina sau heroina Consumul de substanţe etnobotanice are efecte mai grave decât consumul de heroină sau cocaină, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Lucian Vasiliu, de la Centrul de Detoxifiere al Spitalului de Psihiatrie 'Alexandru Obregia'.
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
CE solicită interzicerea pe teritoriul Uniunii Europene a mefedronei, drog similar cu ecstasy Bruxelles, 20 oct /Agerpres/ - Comisia Europeană a solicitat miercuri interzicerea mefedronei, drog periculos similar cu ecstasy, care este încă legal în 12 ţări UE. Executivul comunitar le-a cerut statelor membre să oprească răspândirea liberă a acestui drog pe teritoriul UE, prin impunerea unor măsuri...