Cele mai citite
 


Berea nu se aşează numai pe burtă
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Berea nu este duşmanul numai al burţii, ci al siluetei în general. Fie albă, blondă, roşcată sau brună, nu berea ar fi vinovată de apariţia burţii, caracteristică marilor consumatori - dar nu abuzivi - ai băuturii cu spumă, arată un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, menţionat de Le Point.
Chiar dacă o jumătate de bere înseamnă cantităţi de alcool variabile (conţinutul de alcool este între 4,5 şi 7%), studii recente afirmă că cine bea sub 500 ml pe zi nu-şi modifică aspectul, cu condiţia să aibă un regim alimentar echilibrat. În schimb, berea pare să favorizeze depunerea grăsimilor pe tot corpul.

Cercetători suedezi de la Universitatea din Goteborg au vrut să evalueze efectele consumului regulat de bere din ţara lor. Au desfăşurat un studiu pe 20.000 de voluntari - aproape 7.900 de bărbaţi şi peste 12.700 de femei -, care au fost observaţi timp de opt ani şi jumătate şi împărţiţi în mai multe categorii, în funcţie de câtă bere beau. Li s-au măsurat regulat curba de greutate, circumferinţa taliei şi a şoldurilor, ceea ce a dus la constatarea că, aparent, nu există nicio legătură între proeminenţa abdomenului şi consumul de bere.

Berea are însă şi efecte benefice. Consumul de bere - în cantităţi rezonabile - poate reduce riscul de diabet şi hipertensiune arterială, deoarece conţine acid folic, multe vitamine din grupa B, potasiu, fier şi calciu, cu efecte protectoare pentru sistemul cardiovascular. Din aceste motive este la fel de bună pentru organism ca şi cantităţile moderate de vin, potrivit unor cercetători spanioli, cu condiţia să se respecte un regim mediteranean, bogat în peşte, fructe, legume şi ulei de măsline şi să se practice un minim de activitate fizică.

Conform unui specialist, consumul moderat de bere prezintă beneficii nutriţionale şi pentru sănătate. Nu înseamnă obligatoriu o creştere în greutate, pentru că băutura nu conţine substanţe grase şi nu are foarte multe calorii.

Alte cercetări arată că berea ar putea avea un efect protector în privinţa diabetului de tip 2 (de la maturitate). Consumul moderat de bere ar reduce şi riscul de cancer de colon (cel puţin la şoareci!), datorită conţinutului de antioxidanţi. Un studiu britanic, apărut în octombrie, afirmă că femeile s-ar putea proteja împotriva osteoporozei dacă beau un pahar de bere pe zi. El demonstrează că berea este o sursă ideală de siliciu, element care joacă un rol crucial în soliditatea oaselor, îndeosebi după menopauză.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şapte "superalimente" pentru a potenţa memoria Un regim alimentar sănătos potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală. Un studiu publicat de revista britanică "Neurology" ajută la înţelegerea relaţiei care există între o dietă sănătoasă şi prevenirea pierderii memoriei.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Fructe, legume şi peşte pentru prevenirea cancerului de colon (studiu) Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentaţie. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.
Regimul mediteranean înseamnă doi ani de viaţă în plus (studiu) Adoptarea regimului mediteranean se traduce printr-o speranţă de viaţă mai lungă, având şi un efect benefic asupra sănătăţii cardiovasculare, relatează joi passionsante.be.
O enzimă ar putea reduce masa de grăsime din corpul uman (studiu) O enzimă care reduce în mod natural masa de grăsime din corpul uman a fost descoperită de cercetătorii americani, aceasta fiind situată în grăsimea brună şi putând duce la pierderea în greutate prin arderea de calorii fără a le depozita, conform unui studiu publicat în revista 'Cell', citat de site-ul...
Un nou studiu stabileşte că dieta mediteraneană reduce riscul de probleme cardiace Unul din studiile-test cele mai îndelungate şi mai riguroase sub aspect ştiinţific care au avut ca obiect dieta mediteraneană indică faptul că aceasta poate scădea posibilitatea apariţiei de probleme cardiace, şi îndeosebi atacuri de cord, la persoanele în vârstă foarte expuse la acest risc, relatează...