Cele mai citite
 


BRD organizează 'Săptămâna Solidarităţii' pentru spitalul Marie Curie din Bucureşti
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
BRD - Groupe Société Générale organizează campania 'Săptămâna Solidarităţii', în perioada 1 - 9 iunie 2012, acţiune tradiţională de CSR (responsabilitatea socială a companiilor), în cadrul căreia angajaţii grupului se implică în acţiuni de voluntariat în sprijinul comunităţilor locale, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai băncii, într-un comunicat remis AGERPRES.
În această perioadă, BRD va derula în agenţiile sale din întreaga ţară, sub motto-ul 'Împreună pentru cei mici', o campanie de donaţii pentru renovarea blocului operator al Clinicii de Chirurgie 'Alexandru Pesamosca' a Spitalului de copii Marie Curie.
La încheierea campaniei, banca urmează să facă o donaţie, a cărei valoare va fi stabilită ulterior, potrivit Biroului de presă al BRD.
Banca nu percepe comision pentru donaţiile făcute în contul deschis pentru această campanie.
'Spitalul de copii Marie Curie a fost inaugurat în 1984, iar blocul operator nu a mai fost renovat de la inaugurare. Anual, peste 5.000 de copii din toata ţara beneficiază aici de intervenţii chirurgicale dificile, susţinute de una dintre cele mai bune echipe de medici chirurgi pediatri din România. Condiţiile în care se lucrează acum sunt dificile, însă este impresionantă dedicarea medicilor care continuă să lucreze în spital şi care vor şi pot să facă mai mult, dar nu au aparatură şi spaţii. Dacă se va reuşi strângerea sumei necesare, spitalul ar putea avea cea mai modernă secţie de chirurgie pediatrică din România şi foarte multe vieţi de copii ar putea fi salvate', a declarat noul secretar general al BRD, Flavia Popa.
Campania este realizată de BRD în colaborare cu Fundaţia Mereu Aproape, Fundaţia Salvaţi-vă Îngerii a realizatoarei tv şi radio Liana Stanciu şi a lui Mihai Georgescu şi cu concursul celor 3 mari campioni ai României - Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.
'Renovarea blocului operator ne va permite să operăm mult mai mulţi copiii aici, la noi în ţară, iar părinţii nu vor mai trăi stresul de a căuta tratamente costisitoare în străinătate. Numele MS Marie Curie este strâns legat de cel al domnului Profesor Pesamosca, care a lucrat şi trăit în spital; mare parte din echipa de medici chirugi care operează acum în spital fiind formată din elevii dânsului', a arătat directorul medical al Spitalului, recunoscutul chirurg Radu Spătaru.
BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de peste 930 de unităţi. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.AGERPRES/(AS-George Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistem de telemedicină pentru Spitalul 'Marie Curie' Departamentul de Chirurgie cardiacă şi cardiologie de la Spitalul de Copii "Marie Curie" a primit luni din partea Centrului Massa Carrara din Italia un sistem de telemedicină.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Guvernul a aprobat suplimentarea cu 70 de posturi a personalului de la Spitalul "Marie Curie" pentru funcţionarea secţiei de chirurgie cardio-vasculară Guvernul a aprobat, la începutul şedinţei de miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii, suplimentarea cu 70 de posturi a schemei de personal de la Spitalul pentru Copii "Marie Curie" din Bucureşti în vederea operaţionalizării secţiei de chirurgie cardiovasculară.
Lucrările de renovare de la Spitalul 'Marie Curie' au fost finalizate Inaugurarea etajelor renovate 6 şi 7 de la Spitalul de copii 'Marie Curie' a avut loc, miercuri, în prezenţa a numeroase personalităţi ale lumii medicale, politice, diplomatice.
Dr. Sebastian Ionescu (Spitalul 'Marie Curie'): A scăzut rata de internări pentru intervenţii programate Rata de internări pentru intervenţii chirurgicale la Spitalul "Marie Curie" a scăzut cu aproximativ 20 - 25% în ultimele două săptămâni, din cauză că părinţilor le este teamă ca cei mici să nu fie infectaţi cu E-coli, a declarat miercuri şeful Secţiei de chirurgie pediatrică, Sebastian Ionescu.
O echipă de medici italieni începe luni operaţii de chirurgie cardiacă la Spitalul Marie Curie O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano va începe luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, informează un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.