Cele mai citite
 


Cadouri pentru copiii internaţi la secţia de oncologie a Spitalului Fundeni
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de copii internaţi la secţia de Oncologie pediatrică a Spitalului Fundeni au primit joi din partea membrilor Departamentului pentru Sănătate din cadrul PSD Sector 4 cărţi de poveşti, DVD-uri cu desene animate, dar şi fructe şi un televizor.
Bucuria celor mici a fost completată de clovnul adus de social-democraţi, care le-a făcut copiilor figurine din baloane, dar şi de pictorul adus special pentru şedinţele de face-painting.
''Apropierea zilei de 1 iunie ne duce cu gândul la copii şi la ceea ce putem face pentru aceştia. Din nefericire nu toţi copiii se bucură de perioada cea mai frumoasă a vieţii lor şi pentru cei care sunt greu încercaţi de soartă trebuie să facem cu toţii atât cât ne stă în putinţă pentru a-i ajuta'', afirmă deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, coordonatorul evenimentului, într-un comunicat remis AGERPRES.
El atrage atenţia asupra gravităţii în care se află copiii de la Spitalul Fundeni, dar şi asupra cauzelor care au dus la această stare de fapt.
''Leucemia este cel mai frecvent tip de cancer la copii, fiind răspunzătoare pentru 2/3 din cancerele care apar până la vârsta de 18 ani. Lipsa facilităţilor specifice pentru oncologie pediatrică, lipsa tratamentului de bază pentru leucemie (tratamente chimioterapice de prima linie), care nu mai sunt comercializate în România, lipsa fondurilor pentru medicaţia oncologică de ultimă generaţie, dar şi insuficienţa facilităţilor pentru transplant medular la copiii cu leucemie sunt principalele cauze care duc la creşterea numărului de decese la copiii cu cancer, care altfel ar putea fi trataţi şi ar supravieţui'', subliniază deputatul social-democrat, adăugând că PSD va face demersuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de tratament şi de recuperare a tuturor cazurilor existente. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Superkombat, alături de copiii internaţi la Institutul Fundeni Federaţia Superkombat Fighting Championship, cu sediul în Marea Britanie, condusă de românul Eduard Irimia, împreună cu Asociaţia Fight for Life Charity vor dona Secţiei de Oncologie Pediatrică aparatură medicală în valoare de peste 10.000 de euro, bani strânşi în urma galei Superkombat World Grand Prix...
Acţiune umanitară pentru copiii internaţi la Spitalul Fundeni Asociaţia 'Comunitatea Mea' a venit, marţi, la Institutul Clinic Fundeni la Clinica de Pediatrie şi Transplant Medular cu daruri pentru copiii aflaţi în spital.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Gloriile fotbalului românesc le-au oferit cadouri copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Clinic Fundeni Internaţionalul Alexandru Maxim, convocat la echipa naţională de fotbal pentru meciul cu Insulele Feroe, precum şi foştii internaţionali Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu, i-au vizitat luni pe cei peste 90 de copii bolnavi de cancer internaţi la Institutul Clinic Fundeni, potrivit unui comunicat remis...
Conferința Națională Actualități în Oncologia Pediatrică – Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer , Ediția II Cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică, având tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, a avut loc sâmbătă, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...