Cele mai citite
 


CEDO, mulţumită de tratamentul medical al Iuliei Timoşenko
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului /CEDO/ s-a declarat vineri mulţumită de măsurile luate de Ucraina pentru a asigura un tratament medical pentru fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, subliniind totuşi că are în vedere în continuare această problemă, informează AFP.
Curtea de la Strasbourg a 'constatat că guvernul ucrainean s-a conformat' la cererea sa, făcută la 15 martie, ca dna Timoşenko 'să beneficieze de un tratament medical adecvat într-o instituţie potrivită', se arată într-un comunicat.

Judecătorii au refuzat în schimb să dea curs unei a doua cereri a Iuliei Timoşenko de a putea fi îngrijită într-un spital din Germania.

Suferind de probleme la coloana vertebrală, ea a fost în greva foamei în aprilie pentru a fi îngrijită de medici străini într-un spital şi nu în închisoare. Curtea a admis că Iulia Timoşenko 'urmează în prezent un tratament' într-un spital din Harkov 'sub supravegherea unui neurolog'.

Iulia Timoşenko, premier în 2005, apoi din decembrie 2007 până în martie 2010, şi în prezent lider al principalului partid de opoziţie al ţării, a fost condamnată la sfârşitul anului 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi a fost închisă la Harkov (est). Ea a depus o cerere la CEDO în august 2011, afirmând că decizia de condamnare şi detenţia sa sunt motivate politic.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fiica lui Timoşenko bănuieşte că mama ei este otrăvită în închisoare Evghenia Timoşenko, fiica fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, bănuieşte că mama ei este otrăvită în închisoarea unde ispăşeşte o sentinţă de şapte ani, condamnare pe care Uniunea Europeană o consideră motivată politic, notează vineri ziarul El Mundo. 'Avem multe suspiciuni că ar putea fi otrăvită'...
Un medic german, din nou în Ucraina pentru a se întâlni cu Iulia Timoşenko Şeful clinicii berlineze Charité, Karl Max Einhaupl, însoţit de diplomaţi germani, s-a deplasat vineri în Germania pentru a se întâlni cu fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în închisoare, potrivit agenţiei de presă germane Dpa, informează AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko îşi întrerupe tratamentul în semn de protest Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, transferată de la închisoare la un spital săptămâna trecută, şi-a întrerupt tratamentul pentru a protesta faţă de divulgarea unor informaţii cu privire la îngrijirile sale medicale, a indicat marţi ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, citat de AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko va fi tratată în închisoare de medici străini Un grup de medici canadieni şi germani va veni luni în Ucraina pentru a o examina în închisoare pe lidera de opoziţie Iulia Timoşenko, suferindă de dureri la spate, a anunţat vineri parchetul general, relatează AFP.
Învăţătoarea care a făcut greva foamei 70 de zile a ieşit din spital Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care s-a aflat timp de 70 de zile în greva foamei, a fost externată luni, la cerere, de la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...