Cele mai citite
 


Conducerea UMF Craiova: Cazul prodecanului Facultăţii de Farmacie acuzat de luare de mită - o situaţie fără precedent
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova caracterizează cazul prodecanului Facultăţii de Farmacie a universităţii, prof.dr. Florin Gorunescu, reţinut pentru luare de mită, drept 'o situaţie fără precedent pentru învăţământul medico-farmaceutic superior craiovean'.
Într-un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES, rectorul UMF Craiova, conf.univ.dr.Adrian Tică, susţine că instituţia pe care o conduce a fost informată de cazul prodecanului Facultăţii de Farmacie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.
'Conducerea UMF Craiova îşi declară întreaga disponibilitate de a conlucra cu organele abilitate pentru clarificarea situaţiei create', menţionează rectorul UMF Craiova în comunicatul remis AGERPRES.
Prodecanul Facultăţii de Farmacie din Craiova, Florin Gorunescu, a fost reţinut, joi după-amiază, de procurori, pentru luare de mită în formă continuată.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, profesorul ar fi pretins şi ar fi primit, atât în sesiunea din iarna 2012, cât şi în sesiunea din vara anului 2012, sume de bani de la studenţi, pentru a-i promova la disciplina la care urmau să susţină examen.
'Cu sprijinul tehnic al S.R.I. Dolj şi al ofiţerilor din cadrul D.G.A. Dolj, joi, procurorul delegat a organizat constatarea în flagrant a infracţiunii, ocazie cu care inculpatul a fost surprinsă în timp ce primea de la investigatori, denunţătoare şi încă un student, suma de 350 de euro pentru a le asigura acestora promovarea examenului pe care urmau să-l susţină în data de 4 iunie', se menţionează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Potrivit sursei citate, profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii urmând să propună, vineri, instanţei arestarea preventivă a acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. AGERPRES/(AS - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prodecanul Facultăţii de Farmacie din Craiova a fost arestat preventiv sub acuzaţia de luare de mită Prodecanul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova, prof. dr. Florin Gorunescu, a primit, vineri seara, mandat de arestare preventivă sub acuzaţia de luare de mită.
Dosarul de corupţie al fostului prodecan al Facultăţii de Farmacie din Craiova se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri ca dosarul fostului prodecan al Facultăţii de Farmacie din Craiova, Florin Gorunescu, în care acesta este acuzat de luare de mită, să fie strămutat de la Curtea de Apel Craiova la Curtea de Apel Bucureşti.
Cadre didactice de la Universitatea de medicină Craiova, trimise în judecată pentru luare de mită Şase cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova sunt cercetate pentru luare de mită de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a anunţat într-un comunicat biroul de informare din cadrul...
Percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti (surse) Procurori ai Parchetului General şi ofiţeri de poliţie efectuează marţi 32 de percheziţii în Bucureşti şi pe raza judeţelor Prahova, Giurgiu şi Dâmboviţa, printre care, potrivit unor surse judiciare, şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Bucureşti.
Percheziţii la Facultatea de Medicină din Craiova; profesorii cereau de la studenţi între 50 şi 100 euro Procurorii Parchetului General efectuează luni percheziţii în 15 locaţii din judeţul Dolj, printre care Facultatea de Medicină şi un spital din Craiova, într-un dosar în care mai mulţi profesori universitari sunt acuzaţi că au cerut de la studenţi sume cuprinse între 50 şi 100 de euro, în schimbul promovării...
Braşov: Profesor de la Facultatea de Medicină, reţinut pentru luare de mită Un profesor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii "Transilvania" Braşov a fost reţinut vineri seara de procurori, fiind suspectat că a luat mită de la studenţi pentru a-i trece examenele.