Cele mai citite
 


Constanţa: Ambulatoriu de pediatrie, inaugurat la Spitalul Judeţean
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul de pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a fost inaugurat, vineri, de autorităţile locale, după ce a fost complet reabilitat şi mobilat printr-o investiţie de peste 300.000 de euro.
Proiectul a fost realizat în urma încheierii unui protocol de colaborare între Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, SCJU şi fundaţiile Scheherazade şi Enel Cuore, printr-o sponsorizare făcută de Enel.
''Sunt bucuros că pas cu pas, unul mai mare altul mai mic, vom avea în Constanţa o unitate spitalicească la standarde europene'', a afirmat primarul Constanţei, Radu Mazăre.
Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a menţionat că proiectul, ''unul foarte bine gândit şi funcţional făcut'', a fost demarat împreună cu europarlamentarul Daciana Sârbu înainte ca soţul acesteia, Victor Ponta, să devină premier.
''Am reuşit să facem un ambulatoriu de specialitate pentru copii care este printre cele mai utile şi performante din România, chiar din Europa'', a spus Constantinescu, scoţând în evidenţă că în ultimul an şi jumătate, de când CJ a preluat managementul SCJU, mai multe secţii medicale au fost reabilitate şi modernizate crescând standardul medical al unităţii spitaliceşti.
Prezentă la inaugurare, Daciana Sârbu a declarat că noul ambulatoriu este un cadou ''extraordinar'' pentru copii şi părinţii lor şi că ''atunci când oameni extraordinari şi voinţa se pun împreună, se pot face miracole''.
Fundaţia Scheherazade este o organizaţie non-guvernamentală care are ca misiune ajutorarea copiilor fără niciun fel de discriminare, prin realizarea de parteneriate cu autorităţile, mediul privat şi societatea civilă. Fundaţia îşi propune să îmbunătăţească calitatea serviciilor de sănătate şi să găsească parteneri pentru programele de protecţie a copiilor. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Constanţa: Investiţie de peste 10 milioane de euro în sănătate Consiliul Judeţean Constanţa a inaugurat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cea mai modernă Clinică de Ortopedie şi Traumatologie din România.
Constanţa: Centru de cardiologie intervenţională inaugurat la Spitalul Judeţean, investiţie de un milion de euro Un modern centru de cardiologie intervenţională a fost inaugurat, miercuri, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, investiţie de aproape un milioan de euro realizată printr-un parteneriat public privat.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Investiţie de aproximativ 160.000 de euro într-un sistem de livrare şi porţionare a hranei la SCJU Târgu Mureş spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a inaugurat luni un sistem modern de porţionare şi de livrare a hranei pentru bolnavii internaţi, în valoare de circa 160.000 de euro, bani proveniţi din sponsorizări de la două companii importante din Târgu Mureş.