Cele mai citite
 


Asigurările de sănătate, beneficiu extrasalarial preferat de români
marţi, 20 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele două locuri în preferinţele românilor, la capitolul beneficii extrasalariale, sunt ocupate de asigurările de sănătate şi de abonamentele la o clinică medicală privată, la diferenţă de circa opt procente situându-se pensiile private facultative şi asigurările de viaţă, relevă studiul ASIBUS 2009, realizat de Mednet Marketing Research Center şi Media XPRIMM.
Cu toate acestea, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Mednet Marketing Research Center prin intervievarea, în perioada 1-15 septembrie, a 25 de manageri de resurse umane din companiile bucureştene, situaţia economică nefavorabilă din ultimul an şi-a pus amprenta asupra pieţei muncii, multe firme fiind nevoite să promoveze o politică de resurse umane bazată pe reducerea costurilor.
Aceasta a constat fie în reducerea numărului de angajaţi, fie în reducerea beneficiilor extra-salariale sau a scăderii salariilor.
'Puterea de negociere s-a schimbat. Dacă acum doi ani exista o presiune către angajatori, aceştia trebuind să ofere pachete salariale cât mai motivante şi cât mai atractive, acum, din cauza situaţiei în care se află economia, lucrurile s-au schimbat. Angajaţii sunt dispuşi să primească aproape orice numai să fie angajaţi, astfel încât, pentru protejarea resurselor, companiile tind să aleagă cu grijă beneficiile extra-salariale pe care să le mai ofere angajaţilor', a declarat unul dintre managerii de resurse umane
intervievaţi.
Potrivit studiului ASIBUS 2009, asigurarea de locuinţă, asigurarea de tip CASCO, asigurarea de viaţă, asigurarea de bunuri, asigurarea privată de sănătate şi pensia privată facultativă sunt în topul serviciilor financiare pe care respondenţii le consideră necesare, conform aceluiaşi studiu.
Aproximativ 16 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că vor contracta o pensie facultativă pe viitor, iar media contribuţiei lunare pe care ar fi dispuşi să o plătească este de 135,34 lei, în Bucureşti, şi 105,03 lei, în provincie.
Persoanele care doresc să achiziţioneze în viitorul apropiat un astfel de produs financiar sunt predominant femei cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani, cu venituri între 500 şi 2.000 de lei, cu studii superioare, care se informează mai ales prin intermediul internetului.
Studiul ASIBUS 2009 a fost realizat în perioada 2 - 14 aprilie 2009, prin metoda interviurilor telefonice. Cercetarea s-a bazat pe intervievarea unor persoane adulte (22 - 65 ani inclusiv) din Bucureşti şi oraşe cu peste 100.000 de locuitori.
Mednet Marketing Research Center este o companie românească privată, cu specialişti având o bogată experienţă individuală (peste 18 ani) în domeniile cercetării de piaţă, statisticii şi informaticii. Este membră a ESOMAR (The World Association for Research Professionals) şi SORMA (Societatea Română de Marketing şi Cercetarea Opiniei Publice).
Mednet Marketing Research Center şi-a asumat încă de la înfiinţare rolul de companie de relaţii publice a pieţei asigurărilor. În cei peste 10 ani de activitate, compania şi-a diversificat activitatea şi în domeniul pensiilor private. S-a poziţionat ca cel mai important vector de comunicare în şi dinspre industriile asigurărilor şi pensiilor private din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Clinică de imagistică amendată pentru că jumătate din medici nu erau la serviciu O clinică medicală privată din Timişoara a fost sancţionată de inspectorii Casei Judeţene de Sănătate (CJAS) Timiş, pentru că jumătate din medici nu erau la serviciu, aşa cum ar fi trebuit, conform orarului.
Fondul de Asigurări de Sănătate suplimentat cu peste 900.000 lei din respingerea la plată a concediilor medicale ilegale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, informează joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat...
CNAS: Orice sistem de asigurări de sănătate instituie mecanisme de control; vrem eliminarea aprobării dosarelor în comisii Orice sistem de asigurări de sănătate îşi instituie mecanisme de control când este vorba despre valori mari ale medicamentelor acordate pacienţilor, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, adăugând că instituţia intenţionează să propună instituirea de registre...
Fondul naţional de asigurări de sănătate primeşte noi fonduri la a doua rectificare bugetară pe 2010 Domeniul sanitar primeşte suplimentări majore de fonduri, plata unei părţi a arieratelor din sistem fiind urmărită prin cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, pe care Guvernul a discutat-o în şedinţa de miercuri.
Peste 85% dintre bucureşteni au apelat la servicii medicale private în 2013 (studiu) Peste 85% dintre bucureşteni au apelat în acest an la servicii medicale în regim privat, relevă un studiu dat publicităţii marţi de MEDNET Marketing Research Center.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...