Cele mai citite
 


Constanţa: Secţie de pediatrie la spitalul Isis
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima secţie privată de pediatrie din Dobrogea a fost inaugurată joi, la spitalul Isis din municipiul Constanţa, în urma unei investiţii de 1 milion de euro.
Potrivit dr. Mohaed Zaher, preşedintele Consiliului de administraţie, secţia pediatrică dispune de opt rezerve cu 16 paturi şi un compartiment de terapie intensivă dotat conform standardelor europene.
'Am achiziţionat pentru această secţie cele mai moderne şi fiabile echipamente de investigare, tratament şi monitorizare a pacienţilor cum ar fi ecograful Voluson, de ultimă generaţie, un monitor de înaltă performanţă pentru terapie intensivă ce permite monitorizare cardiovasculară cu alarme adecvate, pulsoximetrie periferică, monitorizare respiratorie cu alarme adecvate, monitorizarea temperaturii, EEG şi presiune intracraniană, aparat de măsurare a gazelor sangvine, monitoare portabile pentru funcţii vitale, vacuum şi oxigenator portabil, incubator, etc. pentru că sănătatea copilului şi liniştea părinţilor sunt prioritatea noastră', a declarat pentru AGERPRES dr. Zaher.
Fiecare rezervă are grup sanitar propriu şi este este dotată cu pat pentru copil şi însoţitor Compartimentul de pediatrie dispune de acces la telefonie, TV, şi internet iar meniul copiilor internaţi în secţia de pediatrie respectă regimul individualizat, prescris de medicul nutriţionist.
Pe timpul spitalizării, copii vor putea urmări filme educative pentru stimularea şi îmbogăţirea limbajului şi au la dipoziţie jocuri şi activităţi educative.
Secţia funcţionează ca o unitate medicală ce oferă servicii integrate de pediatrie, în ambulatoriu sau în regim de spitalizare de zi sau continuă: consultaţii de pediatrie în regim de urgenţă (24 ore/7 zile), neurologie şi psihiatrie pediatrică, ecografie pediatrică, investigaţii performante de imagistică şi analize de laborator.
Spitalul a fost inaugurat în urmă cu trei, fiind prima unitate spitalicească privată din sud-estul României, investiţia iniţială depăşind 6 milioane de euro. AGERPRES/ (AS - Dan Mihăescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Suceava: Monitorizare centralizată a pacienţilor din ATI, analizele şi imagistica ajungând on-line în secţie Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost dotată, pentru fiecare dintre cele 36 de paturi, cu monitoare de ultimă generaţie, analizele şi investigaţiile imagistice fiind transmise on-line, scurtându-se timpii de intervenţie, facilitând...
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Alba: Secţia de Pediatrie a spitalului din Alba Iulia va dispune de un compartiment ATI Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba are în vedere înfiinţarea în cadrul Secţiei de Pediatrie a unui compartiment Anestezie Terapie Intensivă pentru nou-născuţi, în prezent fiind destinate doar cinci paturi pentru ATI.
Ialomiţa: Noul spital municipal din Urziceni a fost inaugurat Spitalul municipal din Urziceni, o investiţie de peste 55 milioane lei, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa secretarului general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene.