Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu (PNL) afirmă că proiectul legii sănătăţii nu are susţinere politică
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Eugen Nicolăescu, preşedintele Comisiei de sănătate din cadrul PNL, a declarat vineri la Buzău că USL nu are în acest moment un program pe problemele de sănătate şi că actualul proiect al Legii sănătăţii nu are susţinere politică.
"Domnul Cepoi (ministrul Sănătăţii - n.r.) nu poate să vină pe piaţa publică cu un proiect al Legii sănătăţii pentru că nu are susţinerea politică. Susţinerea politică implică un program al USL, cu alte cuvinte un proiect al Legii sănătăţii nu poate exista din punct de vedere oficial şi nici dacă vreţi al ministerului, pentru că ministerul nu poate să facă altceva decât ce doreşte Guvernul din punct de vedere politic", a precizat într-o conferinţă de presă fostul ministru liberal al Sănătăţii.
Nicolăescu a anunţat că de două luni, în calitate de preşedinte al Comisiei de sănătate a PNL, se deplasează în localităţi din ţară unde se întâlneşte cu medici în scopul de a verifica dacă propunerile de politici publice în domeniul sănătăţii sunt recepţionate corect de cei care lucrează efectiv în sănătate.
"La întâlnirile cu medicii dorim o readucere în atenţia opiniei publice a reformei în sănătate care a fost blocată de la 1 ianuarie 2009 şi din păcate s-au făcut paşi mari înapoi în loc să se facă nişte paşi înainte. Sunt o serie de corecţii care trebuie făcute imediat şi după aceea sunt obiective strategice pe care dorim să le atingem până în 2016. Fără o strategie pe 10, 15, 20 de ani nu se poate face o reformă în sănătate care să schimbe cu adevărat calitatea serviciilor medicale, finanţarea serviciilor medicale şi percepţia, gradul de mulţumire al cetăţenilor", a mai spus Eugen Nicolăescu. AGERPRES(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Cepoi: Păcatul sistemului de sănătate este că fiecare ministru a început o reformă şi niciuna nu s-a finalizat Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, marţi, la preluarea mandatului, că va continua proiectele pe care le-a început la MS în calitate de secretar de stat, o prioritate fiind legea sănătăţii, şi a recunoscut că noua sa funcţie reprezintă cea mai grea sarcină.
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
(Corespondenţă) Eugen Nicolăescu: Există deschidere din partea CE în încurajarea alocării de fonduri pentru sănătate Bruxelles, 10 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: - Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă, că există pentru prima oară o deschidere a Comisiei Europene în încurajarea alocării de fonduri comunitare pentru sănătate...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...