Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu: Reţeta electronică, un sistem care intră în funcţiune nepregătit
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul liberal Eugen Nicolăescu se arată pesimist în privinţa reuşitei reţetei electronice în sistemul medical românesc, dar consideră că trebuie să alegem acest sistem între două rele.
"Reţeta electronică este un proiect pe care l-a început guvernul liberal şi ministeriatul meu în 2008, s-a încheiat mandatul meu cu licitaţia pentru reţeta electronică, a fost blocată anul acesta când s-a redeblocat după patru ani aproape, dar aşa cum s-a reluat acum proiectul, din punctul meu de vedere, este un proiect care i-a numai o componentă, nu ia ansamblul şi ca atare efectele nu vor fi cele aşteptate. Va trebui să se refacă din nou proiectul, va trebui o serie de alte lucruri complementare ca să poată funcţiona reţeta electronică", a declarat vineri la Buzău fostul ministru al Sănătăţii.
Potrivit sursei citate, sunt cabinete şi farmacii care nu au acces la Internet şi nici softul necesar şi ca urmare acele reţete care vor fi aruncate în mediul virtual nu vor putea să ajungă la beneficiari.
Nicolăescu mai susţine că este un sistem care intră în funcţiune nepregătit şi care ar putea să nu producă efectele aşteptate.
"Să alegem între două rele. Haideţi să se înceapă să se aplice, să se vadă câte bube are sistemul şi după aceea se vor găsi soluţii şi care sunt greutăţile, problemele. Unii medici de familie au laptopuri de pe vremea mandatului meu, iar softurile sunt incompatibile. Să pui în cârca medicului de familie după ce i-ai tăiat veniturile cu 40-60 la sută în ultimii patru ani mi se pare şi imoral, dar mi se pare şi ineficient pentru că pe medic nu poţi să-l obligi să facă o investiţie din banii lui", a mai spus fostul ministru al Sănătăţii.AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Slovenia va introduce reţeta electronică în sistemul medical de bază Slovenia va introduce reţeta electronică în sistemul medical de bază până la sfârşitul anului, au anunţat mass media locale, citate de Xinhua.
Reţeta electronică va funcţiona experimental în luna iunie, iar de la 1 iulie va fi obligatorie Preşedintele interimar CNAS, Dorin Ionescu, a declarat vineri, cu prilejul conferinţei, "e-Prescription şi cardul naţional de sănătate - instrumentele secolului XXI" că reţeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, de la 1 iunie va funcţiona experimental, în paralel cu cea tipizată.
Reţeta electronică obligatorie de la 1 ianuarie; aproximativ 87% dintre medici au prescris cel puţin una Aproximativ 87% dintre furnizorii de servicii medicale au prescris cel puţin o reţetă în format electronic, până la sfârşitul anului 2012, şi cel puţin 90% dintre farmacii au eliberat o reţetă electronică, a declarat joi pentru AGERPRES medicul şef al CNAS dr Marius Filip.
Buzău: Problema viitorului ministru al Sănătăţii, relaţia cu firmele de medicamente, crede senatorul PDL Viorel Constantinescu Senatorul PDL Viorel Constantinescu susţine că ''problema capitală'' pe care o va avea viitorul ministru al Sănătăţii, chiar şi guvernul, este de a rezolva relaţia cu societăţile comerciale care aprovizionează cu medicamente sistemul de sănătate.
Dr. Marius Filip: Au fost rezolvate multe dintre poblemele tehnice referitoare la reţeta electronică Medicul şef al CNAS, dr. Marius Filip, a declarat, pentru AGERPRES, că au fost rezolvate multe dintre problemele tehnice înregistrate la începutul perioadei de probă în ceea ce priveşte reţeta electronică, ceea ce a făcut să crească numărul prescrierilor online şi al eliberărilor.
Dorin Ionescu: Vineri se vor finaliza testele pentru reţeta electronică Directorul Departamentului eHealth SIVECO România, Dragoş Dobran, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri privind prescripţia electronică, că ultimele teste pentru reţeta electronică vor fi finalizate vineri, când vor fi conectaţi simultan 10.000 de utilizatori.