Cele mai citite
 


Manifestări organizate în ţară cu ocazia zilei de 1 Iunie (grupaj 3)
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În întreaga ţară au fost organizate vineri manifestări cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Spectacole, tombole, baluri mascate, concursuri de desene pe asfalt, competiţii sportive sau artistice, toate i-au aşteptat pe cei mici pentru a se distra şi a se bucura de o zi specială.
O expoziţie inedită de origami, care aparţine unui copil în vârstă de zece ani, poate fi admirată, timp de o săptămână, la sediul Muzeului Judeţean Gorj din Târgu-Jiu. Cătălin Derveşteanu este elev în clasa a IV-a la Şcoala Generală Alexandru Ştefulescu din municipiul Târgu-Jiu. Cu ocazia Zilei de 1 Iunie, tânărul pasionat de origami şi-a prezentat, vineri, la sediul Muzeului Judeţean Gorj, colecţia de diagrame realizate pe parcursul unui an.
"Astăzi am pregătit colecţia mea de origami, realizată în timp de un an. Stăteam pe calculator şi mi-a venit ideea să încerc. O cunoşteam arta, dar nu o mai încercasem. Unele pot fi uşoare, le poate face oricine, altele sunt grele, nu le faci nici într-o mie de ani. Reprezintă animale, insecte, oameni, de toate. Îmi ia de la câteva minue la câteva ore să le fac", a spus, vineri, pentru AGERPRES, Cătălin Derveşteanu.
***
Exponate aparţinând pompierilor, mai vechi de un secol, au fost expuse pentru copii într-o expoziţie inedită inaugurată vineri în turnul Primăriei Oradea, clădirea cea mai înaltă din oraş care a servit în primii ani ai secolului XX ca turn de observare a incendiilor din oraş.
'Prin bătăile de clopot se anunţa incendiul, în funcţie de zona în care izbucnea focul: dacă se vedea foc în Oraşul Nou - două bătăi, dacă era în cartierul Vest Olosig se trăgea de trei ori clopotul, în Est Olosig - patru bătăi, în Velenţa, cinci şi Velenţa Sud - şase bătăi. În turnul de observare, pe timp de zi se arbora un drapel roşu pe direcţia în care a izbucnit incendiul, iar noaptea se aprindea un reflector electric,' a explicat 'pompierul' de serviciu, Victor Lupşea.
Acesta, chiar dacă este doar elev în clasa a III-a la Liceul Teologic Greco-Catolic, e foarte pasionat de meseria de pompier. Datorită cunoştinţelor acumulate, el a reuşit să le prezinte copiilor vizitatori, în detaliu, obiectele care erau folosite în stingerea incendiilor acum mai bine de 100 de ani, dar şi ţinutele şi uniformele purtate de pompieri în acele timpuri.
Expoziţia inedită are ca scop să prezinte copiilor importanţa obiectivelor turistice ale oraşului şi istoricul lor şi a fost organizată în Turnul Primăriei Oradea de către Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 'Crişana' . Exponatele pompieristice prezentate aparţin colecţiei din Sala de tradiţie a ISU Crişana.
Accesul de vizitare al Turnului este gratuit pe tot parcursul zilei de 1 Iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, putând să fie vizitată de elevi până în data de 22 iunie, cu un bilet de doar 1 leu.
***
Spitalul judeţean de Urgenţă Buzău a inaugurat vineri, de Ziua Copilului, noua Maternitate din municipiul Buzău, investiţie de circa 80 de milioane de lei realizată de CJ din fonduri proprii.
Construcţia noii Maternităţi a fost iniţiată în octombrie 2009, costurile lucrărilor şi ale achiziţiei dotărilor medicale fiind suportate din bugetul Consiliului Judeţean Buzău. Noua clădire este realizată din două corpuri de clădire lipite: unul cu regimul de înălţime S+P+1E şi celălalt S+P+4E. Unitatea medicală are 114 paturi, o unitate de primire urgenţe, o secţie de radiologie, 4 cabinete - ambulatoriu, o clinică pentru internări de zi, 3 laboratoare pentru analize medicale, o secţie de terapie intensivă, un bloc operator cu 3 săli de operaţii, un bloc de naşteri cu 6 săli de operaţii, o secţie de neonatologie cu 4 saloane, 3 etaje de cazare cu câte 2 săli de tratament şi 17 saloane de cazare fiecare.
'Maternitatea nouă a buzoienilor este cel mai important obiectiv pe care l-am realizat în cariera mea administrativă. Noua incintă a Maternităţii este singura unitate spitalicească nou construită şi finalizată în România după Revoluţia din 1989 şi cea mai modernă unitate de profil din ţară. Sunt fericit că, iată, am dus la bun sfârşit acest proiect îndrăzneţ, spre a cărui realizare m-am angajat în anul 2008. M-am bătut cu toată puterea ca acest proiect să fie realizat şi am reuşit acest lucru în condiţii de criză economică. 1 iunie 2012 este o zi importantă pentru judeţul nostru, este ziua care marchează sfârşitul perioadei în care cei care aveau soţiile internate pentru naştere în Maternitatea veche î?i făceau griji gândindu-se la condiţiile improprii de acolo', a declarat pentru Agerpres Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.
***
Două noi complexe de joacă au fost inaugurate în municipiul Satu Mare, vineri, de Ziua Copilului, acestea fiind donate de către un om de afaceri.
Inaugurarea a avut loc în prezenţa primarului municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, care a mulţumit filantropului sătmărean pentru această acţiune în sprijinul copiilor.
Omul de afaceri Vasile Lup, administratorul unui restaurant din municipiul Satu Mare, a declarat că aceste noi complexe, formate din leagăne, foişoare şi tobogane vor fi îndrăgite, urmând să fie montate şi băncuţe.
"Am ales aceste două locaţii pentru că acestea sune zonele în care am copilărit eu şi soţia mea. Dacă voi reuşi, voi mai monta astfel de complexe de joacă şi în alte părţi ale oraşului", a declarat Vasile Lup.
Complexele au fost aduse din Germania, piesele respectă normele nemţeşti de calitate, sunt din molid nordic, nu au aşchii şi au garanţie 5 ani.
Tot de Ziua copilului mai multe instituţii, precum Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, au organizat demonstraţii pentru micuţi.
***
De ziua copiilor de pretutindeni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi-a deschis, vineri, porţile, pentru copii de toate vârstele, de la grădiniţă până la liceu, care au putut vizita sediul instituţie şi să facă cunoştinţă cu poliţiştii şi cu munca lor.
În cadrul vizitei la sediul IPJ Dolj, copiii au fost încântaţi să îl mângâie pe Gipsy, câinele poliţist, care după ce i-a lăsat să îl tragă de urechi şi să se joace cu el, le-a arătat că poate deveni şi foarte serios şi rău, atunci când a trebuit să prindă şi să imobilizeze un hoţ care a încercat să spargă o maşină. Iar atunci când un răufăcător l-a atacat pe prietenul său, poliţistul, Gipsy l-a pus imediat la pământ şi nu l-a lăsat să mişte până nu a fost încătuşat. Apoi, copiii au văzut cum se iau amprentele şi cum se ridică o urmă papilară lăsată de un hoţ, după care au făcut cunoştinţă cu armele şi celelalte unelte din dotarea Serviciului de Intervenţie Rapidă.
Copiii au văzut apoi cum funcţionează radarul de pe maşinile de la poliţia rutieră, au vizitat dispeceratul 112, unde li s-a explicat cât de important este să nu apeleze 112 fără a avea un motiv întemeiat sau din joacă.
La Serviciul Criminalistic, copiii au făcut cunoştinţă cu detectorul de minciuni şi câţiva dintre ei au fost conectaţi la aparat şi au constatat personal că orice minciună iese la iveală până la urmă. În ultima parte a vizitei, copiii au fost la poligonul de tragere al Inspectoratului şi văzut cum funcţionează sistemul informatic care gestionează şedinţele de tragere.
'Micii noştri oaspeţi au fost încântaţi de ce au văzut, au pus o mulţime de întrebări, au făcut o mulţime de fotografii şi pentru că au fost cuminţi, la plecare au primit dulciuri şi baloane de la poliţiştii doljeni', a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar şef Adrian Căpraru.
***
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a organizat, vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Ocrotirii Copilului, la sediile tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, Ziua Porţilor Deschise.
Purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că la acţiunile desfăşurate cu acest prilej au participat aproape 1.000 de elevi de la diverse unităţi de învăţământ din judeţul Mehedinţi, care au putut cunoaşte tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, şi au asistat la exerciţii demonstrative de acordare a primului - ajutor în cazul unor situaţii de urgenţă şi la asanarea unor elemente de muniţie.
'Programul a cuprins, printre alte activităţi, şi un workshop la care au fost prezente cercurile de elevi 'Prietenii Pompierilor' şi 'Cu viaţa mea apăr viaţa', având ca temă riscurile generate de calamităţile naturale. Copiii au fost echipaţi cu costume de intervenţie şi au realizat desene pe asfalt inspirate din viaţa pompierilor', a precizat Nistor.
***
Sute de copii din centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, au luat parte la programe speciale, ieşiri în oraş, spectacole şi excursii, organizate cu ocazia Zilei Copilului.
La Sala de Sport a Comenduirii Garnizoanei, copiii au pus în scenă un spectacol în cadrul căruia un număr de aproximativ 60 de copii şi tineri din sistemul de protecţie au jucat piesa de teatru intitulată 'Vizita' de I.L. Caragiale. Aceştia au pregătit, de asemenea, dansuri şi alte momente reprezentative acestei zile. Copii din cadrul Scolii generale cu clasele I-VIII nr. 14 Buzău, au dorit să fie alături de micuţii din sistemul de ocrotire socială în acesta zi şi au pregătit momente de teatru, teatru de păpuşi şi dansuri. Aceştia vor beneficia, cu sprijinul sponsorilor - Mc Donald's şi Eveliny, de prăjituri şi îngheţată.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs, pe data de 2 iunie, se vor organiza excursii şi ieşiri în aer liber, atât în oraş, cât şi în judeţ şi în afara acestuia, la Mănăstirea Ciolanu, Mănăstirea Răteşti, Grădina Zoologică de la Bucov, Sărata Monteoru, Vulcanii Noroioşi, se vor organiza activităţi artistice şi spectacole, mese festive cu tort şi baloane.zita' de I.L. Caragiale. Aceştia au pregătit, de asemenea, dansuri şi alte momente reprezentative acestei zile. Copii din cadrul Scolii generale cu clasele I-VIII nr. 14 Buzău, au dorit să fie alaturi de micuţii din sistemul de ocrotire socială în acesta zi şi au pregătit momente de teatru, teatru de păpuşi şi dansuri. Aceştia vor beneficia, cu sprijinul sponsorilor - Mc Donald's şi Eveliny, de prăjituri şi îngheţată. Tot pe 2 iunie, se vor organiza excursii şi ieşiri în aer liber, atât în oraş, cât şi în judeţ şi în afara acestuia, la Mănăstirea Ciolanu, Mănăstirea Răteşti, Grădina Zoologică de la Bucov, Sărata Monteoru, Vulcanii Noroioşi, se vor organiza activităţi artistice şi spectacole, mese festive cu tort şi baloane.
***
Circa 25 copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani sunt aşteptaţi să participe sâmbătă, pe malul lacului Vârşolţ, la un inedit concurs de pescuit organizat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Sălaj.
"Este vorba de competiţia "Energo Junior Meseş - ediţia I", primul concurs de pescuit pentru copii organizat în judeţ. Vrem să marcăm astfel Ziua Copilului şi ne-am pregătit pentru 40 de participanţi, dar mă aştept să participe circa 25 de copii. Se pot înscrie în concurs copiii cu vârste între 8 şi 14 ani, care posedă permis de pescuit de la AJVPS. Ne dorim să-i sensibilizăm astfel pe cei mici privind pescuitul sportiv", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Veronica Ispas, preşedintele Asociaţiei de Pescari din Sălaj.
Participanţii la competiţia de sâmbătă vor primi din partea organizatorilor instrumentele necesare, respectiv undiţa de pescuit şi montura, pentru ca la final cei mai buni să fie recompensaţi cu diplome, medalii şi dulciuri.
***
Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare (ASEF) în colaborare cu Liceul de Artă 'Marin Sorescu' din Craiova a întreprins, vineri, de 1 Iunie, o nouă acţiune de voluntariat la Creşa nr.3 din cartierul craiovean Craioviţa Nouă. În cadrul evenimentului desfăşurat sub egida Zilei Internaţionale a Copilului au fost reabilitate ansamblurile de joacă din spaţiul Creşei nr. 3 din Craioviţa Nouă unde au fost instalate noi leagăne, au fost recondiţionate şi vopsite cele deja existente, iar elevi ai Liceului de Artă 'Marin Sorescu' au redecorat cu picturi vesele scaunele caruselului.
"Convinşi de faptul că viaţa fiecărui copil trebuie să fie plină de zâmbet şi culoare, voluntarii Asociaţiei ?anse Egale pentru Fiecare îşi continuă acţiunile voluntare, începute în 'Săptămâna Voluntariatului', prin care încearcă să lumineze copilăria micuţilor din Craiova. Potrivit rolului asumat, acela de a asigura şanse egale pentru fiecare, indiferent de vârstă sau statut social, ASEF Craiova promovează principiile implicării voluntare în viaţa comunităţii pecum şi talentul copiilor noştri", a declarat pentru Agerpres, Tania Levcenco, manager pentru relaţia cu comunitatea în cadrul ASEF.
***
Sub deviza 'Cumpărând o jucărie, trimiţi o rază de lumină spre întunericul ochilor gemenilor Alexis şi Alexia', elevii de la Şcoala Numărul 2 din Reşiţa au organizat, vineri, un târg de jucării, în scop umanitar, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.
Copiii au adus jucării de acasă, au confecţionat mici figurine, sau au cumpărat jucării noi, pe care vineri le-au expus în curtea şcolii, pentru a le vinde colegilor lor. Banii obţinuţi la târgul de jucării vor ajunge la Alexis şi Alexia, doi fraţi gemeni, în vârstă de doar şapte ani, care au nevoie urgentă de 60.000 euro pentru operaţia care i-ar putea ajuta să-şi recapete vederea.
***
Un elev din clasa a IV-a care participă la cursurile de dans de societate din cadrul Centrului Cultural Local Ion Vinea din municipiul Giurgiu este primar pentru o zi al municipiului Giurgiu după ce a primit cu ocazia zilei de 1 Iunie eşarfa de primar cu tricolorul şi cheia oraşului din partea primarului municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.
"Grija pentru tânăra generaţie este o preocupare constantă a administraţiei locale, de aceea am şi dorit ca Ziua Copilului să fie o zi de sărbătoare pentru oraşul nostru, cei mici fiind invitaţi la o suită de spectacole şi manifestări cu ocazia acestei zile de sărbătoare", a declarat vineri, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.
Cel care a devenit primar pentru o zi a purtat eşarfa cu mândrie şi nu a vrut să dea jos tricolorul de la piept nici pe parcursul evoluţiilor sale pe scena Teatrului Tudor Vianu din municipiu pentru că acesta a avut de prezentat şi un dans alături de colegii lui de la cercul de dans.
Pentru Ziua de 1 Iunie, Primăria municipiului Giurgiu a pregătit peste 1.500 de pungi cu truse de jucării pentru preşcolarii din municipiu şi peste patru sute de cadouri în sumă de 20 de lei fiecare pentru toţi copiii care au participat la spectacolele organizate pe scena în aer liber din faţa Teatrului Tudor Vianu.
Totodată, 150 de copii care au vizitat mini grădina zoologică din pădurea Bălănoaia au primit prăjituri şi răcoritoare. Seara se va încheia cu un spectacol în aer liber susţinut pe esplanada Teatrului 'Tudor Vianu', în program fiind invitaţi Gipsy Casual, Alex Velea, Andreea Bănică şi Keo.
AGERPRES/(AS-Oana Popescu/Eugenia Paşca/Dorin Ivan/Gheorghe Pietrar/Maria Mitrică/Florian Copcea/Dorin Ivan/Sebastian Olaru/Maria Mitrică/Paula Neamţu/Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Manifestări organizate în ţară cu ocazia zilei de 1 Iunie (grupaj II) În întreaga ţară, vineri sunt organizate manifestări cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Spectacole, tombole, baluri mascate, concursuri de desene pe asfalt, competiţii sportive sau artistice, toate îi aşteaptă pe cei mici pentru a se distra şi a se bucura de o zi specială.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 21-25 noiembrie:
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.