Cele mai citite
 


Maramureş: Investiţiile în sănătate şi infrastructură trebuie continuate indiferent de culoarea politică
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul Uniunii pentru Maramureş (PDL + UNPR) la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, apreciază că indiferent de schimbările care ar putea apărea în urma alegerilor locale, investiţiile locale şi modernizarea infrastructurii trebuie să continue într-un ritm susţinut.
Unul dintre proiectele aflate în desfăşurare este şi reabilitarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, investiţie care a demarat în urmă cu un an.
Proiectul Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare este o investiţie majoră pentru judeţul Maramureş. Investiţia este derulată prin Programul Operaţional 2007-2013 - Axa prioritară 3, cu o valoare de 17 milioane de euro.
"Am spus încă de la început de mandat că unul dintre obiectivele administraţiei în proiectul privind reabilitarea Spitalului Judeţean este de a asigura la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) condiţiile cele mai bune de muncă. În cazul urgenţelor se ştie că primele minute de intervenţie sunt cele mai importante pentru salvarea unei vieţi omeneşti. Avem acum staţii şi echipaje SMURD care îşi dovedesc eficienţa, cu personal calificat şi medici de excepţie. Implicit se impune ca şi UPU să fie dotat ca atare. De altfel, dotarea cu aparatură medicală a spitalului va rămâne o preocupare permanentă pentru Consiliul Judeţean", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man.
În acest an, Consiliul Judeţean a alocat 400.000 de lei din bugetul pentru achiziţionarea unui aparat RMN, urmând ca în luna iunie acesta să fie pus în funcţiune, iar alte 900.000 de euro au fost atribuite pentru modernizarea şi extinderea serviciului de urgenţă.
"Acest lucru va însemna un pas important atât pentru Spitalul Judeţean, cât mai ales pentru pacienţii din Maramureş care încă sunt nevoiţi să se deplaseze la Cluj-Napoca şi Târgu Mureş pentru investigaţiile necesare", a spus Mircea Man. AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.
Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.
Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: SJU a dotat serviciul de urgenţe cu monitoare noi în urma unei finanţări asigurată de Banca Mondială Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Dr. Constantin Opriş" din municipiul Baia Mare a beneficiat din partea Băncii Mondiale, în cadrul programului de Terapie Intensivă şi Urgenţă, de o finanţare în valoare de peste 120.000 de euro pentru dotarea cu monitoare performante a serviciului de primiri urgenţe...
Maramureş: Grindă de susţinere căzută, montată la intrarea în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă O grindă a copertinei desprinsă din pilonul de susţinere la intrare în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Baia Mare a fost montată, joi, de firma care se ocupă de modernizarea serviciului.