Cele mai citite
 


Medici australieni recomandă terapia bolilor cardio-vasculare cu ciocolată
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu australian confirmă efectele benefice ale consumului regulat de cicolată neagră în prevenirea infarcturilor, relatează AFP.
Acest studiu - realizat de Monash University din Melbourne pe un eşantion de 2.013 australieni şi publicat în British Medical Journal - informează despre efectele 'semnificative' ale ciocolatei cu concentraţie mare de cacao.

Consumul cotidian timp de 10 ani a 100 grame de ciocolată conţinând cel puţin 70 % cacao a permis evitarea accidentelor cardio-vasculare fatale în 70 de cazuri şi a celor nefatale în 15 situaţii în cadrul unui segment de 10.000 de persoane.

'Concluziile noastre arată că ciocolata neagră ar putea oferi o alternativă sau o completare terapiilor medicamentoase în cazul persoanele care prezintă un risc ridicat de maladie cardio-vasculară', afirmă Ella Xomer, responsabila studiului.

Cercetătorii au procedat prin modelizarea epidemiologică, comparându-şi datele obţinute cu rezultatele a numeroase alte studii care au subliniat efectele benefice ale ciocolatei asupra sănătăţii.

Ciocolata esre bogată în polifenoli, antioxidanţi naturali puternici care limitează stresul şi reduc riscurile maladiilor cardio-vasculare, cancerelor şi altor maladii cronice.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pentru a pierde în greutate, mâncaţi ciocolată neagră, dar cu moderaţie (studiu) Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală, relatează AFP.
Puţină ciocolată neagră poate fi benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă, susţin nutrioniştii Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Ciocolata neagră - beneficiu sau scuză? În ciocolată există o cantitate mare de cacao şi aceasta este bogată într-o serie de substanţe numite flavonoizi, compuşi care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Ouăle de ciocolată sunt bune pentru sănătate (studiu) Ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate, arată un studiu medical german, care spune că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, relatează AFP.
Ciocolata neagră combate tusea mai eficient decât codeina Ciocolata neagră combate eficient tusea obişnuită, susţine o echipă de experţi britanici, potrivit cărora compuşii din cacao diminuează simptomele tusei acute sau cronice, în urma unui studiu care a inclus 300 de voluntari din 13 clinici, relatează The Daily Mail.
Ciocolata neagră nu este chiar atât de benefică precum se spune A mai căzut un mit. După cum susţine o echipă de experţi în nutriţie din Israel, ciocolata neagră nu este într-atât de benefică pentru sănătate precum se crede. Persoanele care îndrăgesc ciocolata şi îşi justifică această slăbiciune prin faptul că este sănătoasă au numai pe jumătate dreptate şi ar trebui...