Cele mai citite
 


Premierul Ponta, despre taxa clawback: Suntem între Scila şi Caribda
sâmbătă, 2 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Victor Ponta a susţinut, joi, la Realitatea TV, că Guvernul se află într-o situaţie dificilă în privinţa taxei clawback şi nu poate aplica nici varianta dorită de companiile farmaceutice, nici formula de calcul elaborată de fostul Guvern Boc.
El a arătat că Guvernul are de ales între pretenţiile companiilor farmaceutice şi restricţiile impuse de FMI.
"Noi suntem cumva între Scila şi Caribda. Pe de-o parte nu putem să încălcăm acordul cu FMI şi să creăm practic un nou deficit la bugetul sănătăţii, dar nici nu vin producătorii de medicamente şi spun 'nu mai dăm medicamente şi o să iasă oamenii în stradă'", a spus Ponta.
"De două săptămâni negociem, căutăm formule, mai lăsăm noi, lasă ei. Aici nu poate fi vorba decât de o cale de mijloc. Nu putem nici dacă facem numai cum spun producătorii de medicamente - nu se poate pur şi simplu, nu există această soluţie, nu se poate nici cum spunem noi - gata se aplică formula domnului Boc din 2011 şi cu asta basta. Mai ales că domnul Boc nu a aplicat-o, ne-a lăsat pe noi să o aplicăm", a explicat prim-ministrul, la postul Realitatea TV.
Un grup de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii urmează ca până cel târziu la 15 iunie să finalizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback. Reprezentanţii asociaţiilor producătorilor români şi internaţionali de medicamente şi cei ai asociaţiei producătorilor de medicamente generice au fost de acord cu această variantă şi vor face parte din grupul de lucru. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APMGR: Producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de medicamente Generice din România (APMGR), Laurenţiu Mihai, a declarat joi, pentru AGERPRES, că modificarea taxei clawback constă în aceea că producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă.
Taxa clawback a atins un nivel periculos - susţin producătorii de medicamente Taxa clawback a ajuns "o povară fiscală ce are efecte dezastruoase" asupra industriei farmaceutice, precum limitarea accesului la tratament al pacienţilor români, au susţinut miercuri Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG), care...
Senat: Comisia de sănătate şi-a însuşit modificările propuse de producătorii de medicamente la taxa clawback Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil, marţi, o ordonanţă, cu amendamente propuse de producătorii de medicamente la taxa clawback, prin care aceştia solicită eliminarea unor obligaţii retroactive şi o altă modalitate de calcul a taxei.
Producătorii de medicamente generice cer Guvernului verificarea datelor CNAS în urma creşterii taxei clawback Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a solicitat marţi Guvernului verificarea datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în urma creşterii "nejustificate" a cuantumului taxei clawback în ultimul trimestru al anului 2014.
Producătorii de medicamente generice solicită viitorului preşedinte să ia măsuri pentru introducerea unui clawback diferenţiat Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a solicitat, luni, viitorului preşedinte al României să facă toate demersurile necesare pentru "a salva industria farmaceutică locală" şi să introducă taxa clawback diferenţiată.
APMGR consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamemte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamente în sistemul de decontare, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.